Rusya, Türk yatırımcıları 'ASIA'ya bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Rusya, Türk yatırımcıları ASIAya bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2009 11:46

Aleksandrova Sloboda Industrial Area (ASIA) Organize Sanayi Bölgesi, Rusya planları olan yatırımcıları ile buluşmak için TUSKON tarafından organize edilen Türkiye-Dünya Dış Ticaret Köprüsü 2009’da yer alacak.

Haberin Devamı

Rusya Federasyonu’nda 850.000 metre kare alanda, tüm altyapısı tamamlanmış bir proje olan ASIA, Haziran ayının ilk haftasında İDTM’de (İstanbul Dünya Ticaret Merkezi) gerçekleştirilecek olan Türkiye-Dünya Dış Ticaret Köprüsü 2009’da yatırımcılarla buluşacak.

150 ülkeden 2 bin yabancı işadamı, Devlet Başkanları, Üst düzey Bakan, Bürokrat ve gazetecilerin yanı sıra Türkiye’den 3.000 Türk işadamının katılacağı “Türkiye-Dünya Dış Ticaret Köprüsü -2009” da proje sunumunu gerçekleştirilecek olan “ASIA” bünyesinde bulundurduğu avantajları ile dev bir proje olma özelliği taşıyor.

Vestel, Beko, Şişecam gibi milyon dolarlık yatırımların bulunduğu bir bölgede hayata geçecek proje, yatırımcısına özellikle yan sanayi için önemli bir açılım fırsatı sunuyor. Organize Sanayi Bölgesi sınırından geçen kara ve demir yolu, sınırları içerisinde bulunan demir yolu yükleme ve boşaltma istasyonu, gümrük terminali ve antrepoları, yatırımcılara verilen dış ticaret mevzuatı hakkındaki danışmanlık hizmeti ise ASIA’daki avantajların başında geliyor. ASIA aynı zamanda yatırımcısına, Rusya Federasyonu’nun bürokratik zorluklarından ve risklerinden uzak bir ortamda, pazar imkânlarını geliştirecekleri bir merkez sunuyor. Çünkü Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alacak yatırımcı, Rusya Federasyonu’ndan ve bölge yönetiminin projeye özel teşviklerinden faydalanma imkânı bulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!