Rusya McDonald's zincirine Türk turşusu

Güncelleme Tarihi:

Rusya McDonalds zincirine Türk turşusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Fermantasyon Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (FERSAN) Yönetim Kurulu Başkanı Arcan Çelengil, Rusya'daki McDonald's zincirine bağlı işyerlerine 500 ton salatalık turşusu göndereceklerini söyledi.

Çelengil, salatalık turşusunda ‘‘dünya markası’’ yaratmak için çaba gösterdiklerini belirterek, halen Fransa, İsviçre, Hollanda, Belçika, Lüksemburg, Danimarka, İngiltere ve İrlanda'ya yılda 10 bin ton salatalık turşusu ihraç ettiklerini kaydetti.

Ege'de 3 bine yakın çiftçinin salatalık üreterek, 5 milyon dolar kazanç sağladığını anlatan Çelengil, şu bilgiyi verdi:

‘‘Torbalı, Bayındır, Ödemiş, Denizli, Burhaniye ve Afyon'da, çiftçilerimize salatalık üretimi konusunda bilgiler verdik. Ziraatçılarımızla birlikte, üreticilere ikinci ürün olarak salatalık yetiştiriciliğini öğrettik. Şu anda ülkemizin salatalık turşusu ihracatı 50-60 bin tondur. Kemalpaşa'daki tesislerimize önümüzdeki yıl yapacağımız yeni yatırımlarla, buradan yılda 30 bin ton ihracat yapmayı planlıyoruz.’’

Çelengil, önümüzdeki aylarda Asya Pasifik ülkelerinde gerçekleştirecekleri bağlantılarla, Hong-Kong, Singapur, Endonezya ve Tayland'daki 4 bin McDonald's zincirine de salatalık turşusu satmayı hedeflediklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!