Rüşvetle bilgi sızdı yemekte vurgun 72 gözaltı getirdi

Güncelleme Tarihi:

Rüşvetle bilgi sızdı yemekte vurgun 72 gözaltı getirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2009 00:00

Devlet üniversiteleri ve hastanelerinin yemek ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla İstanbul’da başlatılan ve bir çok ili kapsayan operasyonda gözaltı sayısı 72’ye çıktı.

Yolsuzluk yapıldığı iddia edilen kurumların arasında İstanbul, Boğaziçi ve Galatasaray gibi büyük üniversitelerin de adı geçerken, gözaltına alınanlar arasında 1 başhekim, 3 doktor ve 6 hastane müdürü ve 2 üniversite çalışanı bulunuyor.

12 kamu görevlisi

Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan bir şikayet dilekçesi üzerine harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün başlattığı soruşturma devam ediyor. Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan kişiler arasında Süreyyapaşa Göğüs, Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Adnan Y., Bursa Devlet Hastanesi Müdürü Selahattin E., 3 doktor, 5 hastane müdürü ve 2 üniversite çalışanı olmak üzere 12 kamu görevlisi bulunuyor. Gözaltındakiler arasında 14 yemek şirketinin sahip ve yöneticileri de yer alıyor.

Rüşvetle bilgiler sızdırıldı

8 ay süren fiziki ve teknik takip sonrasında düzenlenen operasyonla yakalanan 72 şüphelinin sorgusu devam ediyor. Kamu görevlilerinin yemek şirketi sahiplerine, para karşılığı gizli ihale bilgileri sızdırmak ve şartnamelere uymayan düşük kalorili yemek servislerine göz yummakla suçlandığı öğrenildi. Yemek şirketi sahibi ve yöneticileriyle, ihaleyi veren üniversitelerin yetkilileri arasında rüşvet görüşmeleri olduğu belirtildi. Yolsuzluğun 100 milyon lirayı aşabileceği iddia ediliyor.

Bu kazan daha çok kaynayacak

KEYVENİ Catering Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Çelik, şu iddiaları dile getirdi: “Bu, kamu ihalelerinde yıllardır yaşanan bir olgu. Devlet bu işi geç tespit etti. Haksız rekabetin yeşerdiği bataklık burası. İşini düzgün yapan firmalar gelişemiyor, önlerine engeller çıkıyor, yarışamıyorlar. Bu gözaltıların buzdağının görünen yüzü olduğunu düşünüyorum. Kendisine kurumsal diyen tekeller, işin içerisindedir. Yabancı firmalar da var. Bu kazan daha çok kaynayacak.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!