Rus zenginlerin gözdesi Antalya

Güncelleme Tarihi:

Rus zenginlerin gözdesi Antalya
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2022 07:00

Batı’ya güvenlerini kaybeden Ruslar daha önce tatil için geldikleri Antalya’da gayrimenkul alarak kalıcı olmaya başladı. Zengin Rusların lüks alışveriş için de Avrupa yerine Antalya’yı tercih ettiği belirtilirken bu alandaki yatırımların da hızlandığı görülüyor.

Haberin Devamı

Geçmişte Antalya’ya sadece tatil için gelen Ruslar artık gayrimenkul alarak kalıcı olmaya başladı. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş sonrası zengin Rusların dünyada üç farklı istikametinin Antalya, Dubai ve Bodrum olduğunu belirten Fenix Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Mavi, “Eskiden lüks alışverişleri de Avrupa ve Amerika’dan yapıyorlardı. Şimdi Batı’ya güvenleri kayboldu, ibre Türkiye’ye kaydı. Artık yatırım da, alışveriş de buradan” dedi.

Antalya’da yükselen Fenix Center projesi için Residence-otel alanında “Swissotel”, AVM işletmesinde “Fiba grubu”, en üst kattaki lüks restoranda ise dünyaca ünlü şef “Mehmet Gürs” ile anlaştıklarını belirten Eyüp Mavi yaptıkları bu prestijli anlaşmalar sonrası Fenix Center’ı, ve Antalya’yı Akdeniz bölgesininin lükste buluşma noktası haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. İstanbul’da Swissotel’de düzenlenen buluşmada konuşan Eyüp Mavi, 850 milyon TL yatırımla hayata geçen projenin rezidans, alışveriş merkezi ve otelden oluştuğunu belirterek, projede bulunan rezidansların yüzde 80’ini yabancıların satın aldığını, satışların yüzde 95’inin tamamlandığını belirtti.

Haberin Devamı

Rus zenginlerin gözdesi Antalya

Rusların Antalya’nın ticari hareketini ciddi anlamda arttırdığına dikkat çeken Mavi, “Lüks alışverişinde de benzer bir tablo var. Eskiden alışveriş için boş bavullarla Amerika’ya gidilirdi. Artık Ruslar lüks alışverişlerini de Avrupa ve Amerika’dan yapmıyorlar. Alışverişin lüksü de Antalya’ya kaydı. Artık Antalya’da raflar boşalıyor” diye konuştu.

Projeden konut satın alan yabancıların son dönemde ağırlıklı olarak Ruslardan oluştuğunu vurgulayan Mavi, “Fenix Center’da ortalama metrekare fiyatımız 6 bin dolara ulaştı. 280 metrekarelik çatı katındaki penthouse dairede ise metrekare fiyatı 12 bin dolara çıkıyor” diye konuştu.

FASHİON MALL KONSEPTLİ AVM

Lüks marka karmasından oluşan 70-80 mağazalı ve ‘Fashion Mall’ konseptli bir AVM tasarladıklarını anlatan Mavi, “AVM’nin işletmesi için Fiba grubu ile anlaştık. Ayın belli günlerinde bünyeye katılan markaların defileleri yapılacak” dedi. Fiba Commercial Properties CEO’su Yurdaer Kahraman, Antalya’da hızlı büyüme hedeflerinin olduğunu kaydetti. Rezidansların lüks otel konseptinde işletilmesi için de Swissotel Living’le anlaşıldı. Swissotel Genel Müdürü Uğur Talayhan, rezidanslara da otel hizmeti verileceğini, isteyen rezidans sahiplerinin, mülklerini otelin işletmesine vererek, kira bedelinin birkaç katı gelir elde edebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

ROOF’A ‘MEHMET GÜRS’ İMZASI

FENIX Center projesinin roof katında sürpriz bir şefin imzası olacak, o da Mikla ile tanınan dünyaca ünlü şef Mehmet Gürs. Akdeniz esintili bir konsept hazırlayacak olan Mehmet Gürs-Cihan Çetinkaya ikilisi, Türk ve dünya gastronomisinde ses getirecek yeni bir restoran açacak. Eyüp Mavi, “Fenix Center, Antalya’da yaşayacak ya da tatile gelecek olanlara lüks segmentte tatil anlayışını hissettireceğiz. Projemiz ayrıca alışveriş için gelecek olanlara da dünyanın en iyi perakende firmalarının yanı sıra ve gurme markalarıyla farklı bir konsept sunacak” dedi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!