Ruhumuzla dönüşeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Ruhumuzla dönüşeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2014 22:15

Başbakan bugün 25 alanda dönüşüm planlarını açıklayacak.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu’nun bugün yapacağı açıklamalarla 25 alanda 4 yıllık bir süreyi kapsayacak dönüşüm programları uygulanmaya başlanacak. Davutoğlu bugün, “ithalata bağımlılığın azaltılması, taşımacılıktan lojistiğe geçiş, yerli kaynaklara dayalı enerji üretimi, enerji verimliliğinin artırılması, tarımsal sulama, sağlık endüstrilerinde yapısal dönüşüm, sağlık turizmi, kamu programları ve inovasyon” konularında hazırlanan eylem planlarını açıklayacak. Kalkınma Bakanlığı’nın koordinasyonunda uzun süredir çalışılan ve bin 200’den fazla eylemi içeren programlarda, ilaç yatırımlarına yap-işlet-devret modelinin uygulanmasından, ruh sağlığı taraması yapılmasına kadar birçok düzenleme yer alıyor. Programdaki düzenlemelerin bazıları şöyle:
Hızlı tren hatlarının yük taşımacılığına uygun hale getirilmesi için çalışılacak. Kars-Tiflis-Bakü sınır geçişlerinin iyileştirilmesi, Lojistik Koordinasyon Kurulu’nun kurulması, pazarlama ve gümrüklerle ilgili adımlar da lojistik alanında yapılacak çalışmalar arasında yer alacak.
Kan plazması üretimi için özel bir model geliştirilecek. Plazma üretimi için Türk Kızılayı, yabancı bir şirket ve yerli bir firma ortaklık kuracak. Sistem ilaçta başta alandaki yatırımlar için de kullanılacak.
Bu yıl sonuna kadar sağlık turizmine ilişkin mevzuat düzenlemeleri yapılacak; veri tabanı kurulacak. Yurtdışından Türkiye’ye tedaviye gelenlere farklı fiyat politikasıyla hizmet verilmesi uygulaması geliştirilecek. Yaşlı turistler de öncelikler arasında olacak.
Beslenme dostu okul sayısı artırılacak. Kanser taramalarının aile hekimliği üzerinden yapılabilmesi sağlanacak. Sağlık Bakanlığı bünyesinde madde bağımlılığı danışma hattı kurulacak, ÇEMATEM’ler (Çocuk ve ergen madde bağımlıları tedavi merkezi) artırılacak. Toplum ruh sağlığı merkezlerinin kapasitesi ve sayısı artırılacak, ulusal ruh sağlığı profili araştırması yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!