Ruhani liderden lojistik merkez

Güncelleme Tarihi:

Ruhani liderden lojistik merkez
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2013 00:00

12 yıl gibi kısa sürede dünyanın 150 farklı ülkesinde 9 milyon üyeye ulaşan, doğrudan satışla yıllık cirosu 4.3 milyar doları bulan QI Group’un ‘ruhani lider’ olarak gösterilen patronu Dato Vijay Eswarran İki yıl önce girdiğimiz Türkiye pazarında hızlı bir büyüme kaydettik. Şimdi, İstanbul’u lojistik üs haline dönüştürmek için çalışmalara başladık” dedi.

Haberin Devamı

Yıllık hacmi 153 milyar dolara ulaşan doğrudan satış sektöründen Amway’in ardından en büyük payı alan kuruluşlardan biri olan QNet’in bu yılki uluslararası VCON konferansı, Malezya’nın Başkenti Kuala Lumpur’da gerçekleşti. Dünyanın dört bir yanından gelen 6 binden fazla girişimci, 12 yıl gibi kısa sürede dünyanın 150 farklı ülkesinde 9 milyon üyeye ulaşan, yıllık cirosu 4.3 milyar doları bulan QI Group’un patronu Dato Vijay Eswarran’ı dinlemek, onun dizine dokunup, para kazanmanın tüyolarını alabilmek için 5 gün boyunca Malawati Indoor Stadyumu’nu doldurdu.

ÜRETİM ÇALIŞMASI YAPIYOR

Sadece Malezya’nın en zengin işadamı değil, aynı zamanda doğrudan satış sektörünün “Ruhani lideri” olarak da gösterilen Eswaran, “İki yıl önce girdiğimiz Türkiye pazarında hızlı bir büyüme kaydettik. Şimdi, İstanbul’u lojistik üs haline dönüştürmek için çalışmalara başladık. Kuala Lunpur, Hong Kong ve Abudabi’den sonra İstanbul’da lojistik merkezimiz olacak” dedi. Hindistan’a bağımsızlığı kazandıran efsanevi lideri Mahatma Gandi’nin felsefesini şirketlerinin yönetiminde de uygulayan Eswaran, konferansı izleyen Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı. Söze, “Türkiye’de ürettiklerimizi, başta Avrupa ve Rusya olmak üzere dünya pazarlarına ulaştırmayı hedefliyoruz” diye başlayan Eswaran. özellikle Türkiye’de naturel organik ürünler, alternatif cilt bakım ve kozmetik ürünleri ile ilgili üretim çalışmaları yaptıklarını söyledi.

4 OTEL DAHA ALACAK

Türkiye’de yatırım danışmanlığını Erdal Alkış’ın yaptığı Hint asıllı Malezyalı işadamı, “Bunun ilk örneğini diş macununda gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıldan itibaren Türk pazarında kalıcı olacağız. Bir sonraki aşamamız lojistik olacak. Rusya ve Avrupa pazarı için İstanbul’u kullanacağız. Lojistik üssümüzü İstanbul’a taşıyacağız. Kuala Lunpur Asya’ya, Hong Kong ABD gibi uzak ülkelere, Abu Dhabi Ortadoğu ve Afrika’ya, İstanbul ise Avrupa ve Rusya için merkez olacak” dedi.Türkiye’nin çok istikrarlı bir ülke konumuna geldiğini, “Türkiye kadar istikrarlı başka bir ülke yok” diyen, her fırsatta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hayranı olduğunu söyleyen Dato Eswaran, Başbakan Erdoğan için “Kendisiyle tanışıp, görüşmeyi çok istiyorum. Stratejisini çok beğeniyorum” diyor. Gruba bağlı olarak Türkiye’de şu anda Antalya’da bir şehir otelinin olduğuna da değinen Eswaran, “Ancak, ikisi İstanbul’da diğerleri İzmir ve Antalya’da olmak üzere 4 yeni otel yatırımımız daha olacak. Ayrıca Ankara Sigorta için teklifte bulunduk” dedi.

Haberin Devamı

153 milyar dolarlık pazar

Haberin Devamı

DOĞRUDAN satış sektörünün yıllık toplam hacmi 153.7 milyar dolara ulaşıyor. QNet Türkiye’nin Genel Müdürü Cem Geyik’e göre, bundan yüzde 20 ile en büyük payı Amerika alıyor. Amerika’yı yüzde 16 ile Japonya, yüzde 11’le de Çin izliyor. Kore ve Brezilya’nın yüzde 8, Meksika’nın da yüzde 4 payı bulunuyor. Fransa yüzde 3, İtalya, Almanya ve Rusya’da yüzde 2 pay alıyor. Türkiye’de 1 milyon 190 bin kişi doğrudan satış şirketlerinin üyesi konumunda. Türkiye’de yıllık pazar hacmi ise 1 milyar 152 milyon dolar. Doğrudan satış şirketlerinin temsilciliğini yüretenlerin sayısı, Tayland ve Amerika’da 15 milyon kişiye, Malezya’da 7.4 milyon kişiye, Hindistan’da da 4 milyon kişiye çıkıyor. Rusya’da 4 milyon, Fransa’da da 480 bin kişi doğrudan satış işiyle uğraşıyor.

Haberin Devamı

Yılda 4.3 milyar dolarlık ciro

DATO Wijay Eswaran, 1960 Malezya doğumlu. Üniversite eğitimini İngiltere’de tamamlamış. ABD’deki Southern Illinois Üniversitesi’nde ticaret masterı yapmış. Swiss Management Centre Üniversitesi’nden fahri doktora unvanı da bulunan Eswaran, 80’li yıllarda ABD ve Kanada’nın önde gelen teknoloji ve danışmanlık şirketlerinde çalışmış. 90’ların başında ülkesine dönmüş ve daha sonra Filipinler’e taşınıp, doğrudan satış sektörüne girmiş. 2000 yılında QI Group’u kurup, enerji, marketing, doğrudan satış işinde kısa sürede Malezya ve bölgenin en büyük şirketlerinden biri olmuş. Şirketin, Malezya, Singapur, Hong Kong başta olmak üzere, 30 ülkede 14 değişik yatırımı var. QNet adlı doğrudan satış şirketi tüm işlemleri internet üzerinden yürütüyor. Şirketin, 150 ülkede 9 milyon üyesi bulunuyor. Forbes dergisinin Kasım 2012 sayısında şirketin sadece altı ülkedeki 2011 satış rakamı 4 milyar 357 milyon dolar olarak görünüyor.

Haberin Devamı

9 milyon üyeye Türk ürünleri

QI Şirketler Grubu’nun yönetiminde Malezyalı, Amerika’lı, Alman ve Hintliler’in dışında Haldun Arın adlı bir de Türk var. Arın. QNet’in Dünya Operasyonlarından sorumlu CEO görevini de yürütüyor. QI Grubu’nun doğrudan satış, turizm, telekominikasyon, yatırım, sigortacılık, lojistik ve eğitim olmak üzere 7 farklı alanda faaliyet gösterdiğini söylüyor. Turizm şirketi dünyanın farklı bölgelerinde yer alan anlaşmalı 150 bin otelin pazarlamasını gerçekleştiriyor. Bunlar arasında İstanbul’daki 300 otelde bulunuyor. 2 yıldır Türkiye’de faaliyet gösterdiğine değinen Arın, “Türkiye’ye yatırımlar konusunda acele etmedik. Bu süreçte Türkiye’nin ne kadar etkili bir pazar olduğunu anladık. Türkiye’nin güçlü bir Avrupalı tadı var. Aynı zamanda Orta Doğu’yu da içine alıyor. Dünyayı Türkiye’ye getirmek, Türkiye’yi de dünyaya taşımak istiyoruz. Doğrudan satış kanalımızda 9 milyon üyemiz var. Daha çok Türk ürünlerini dünyaya yaymak hedefimiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!