Rubin: Ekonomide büyüme sürecek

Güncelleme Tarihi:

Rubin: Ekonomide büyüme sürecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD Hazine Bakanı Robert Rubin, küresel düzeyde yaşanan mali krize karşın, ülkesinde ‘‘sağlam büyüme ve düşük enflasyon’’ görüldüğünü, gelecekte de bu durumun devam etmesinin beklendiğini söyledi. Rubin, New York'ta BM Genel Sekreteri Kofi Annan ile yaptığı görüşmenin ardından, küresel düzeyde yaşanan mali kriz ve bunun ABD ekonomisine olası etkileri konusunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rubin, bir soruya karşılık, ‘‘ABD'de, özel sektörün büyük bölümünün yayınladığı öngörülere bakıldığında, sağlam büyüme ve düşük enflasyon beklentisinin bugüne kadar değişmediği görülür’’ dedi. ABD ekonomisinde görülen ‘‘sağlam büyümeye düşük enflasyonun’’ gelecekte de devam etmesinin beklediğini belirten Rubin, bununla birlikte, gelişmekte olan ülkelerde etkili olan mali krizin, ülkesini de etkileyebileceğini kaydetti.

Genel Sekreter Annan ile görüşmesinde, küresel düzeyde etkili olan mali krizin ele alındığını ifade eden Rubin, gelecekte yaşanması olası bir ekonomik, mali krizin önlenmesinde, BM'nin önemli bir rol oynayabileceğine dikkati çekti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!