RS Otomotiv Grubu parça değişimi yerine onarım yaparak tasarruf sağlıyor... Onarımla ekonomiye 3 milyar liralık katkı

Güncelleme Tarihi:

RS Otomotiv Grubu parça değişimi yerine onarım yaparak tasarruf sağlıyor... Onarımla ekonomiye 3 milyar liralık katkı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2024 07:00

RS Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Ünaldı, 2023 yılında 300 bin aracın onarımını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Değişim yerine onarımla geçtiğimiz yıl Türkiye ekonomisine 3 milyar lira tasarruf sağladık” dedi. Grup bünyesine aldıkları Met Teknik Akademi ile sektörün ihtiyaç duyduğu teknisyen açığını karşıladıklarını da vurgulayan Ünaldı, “Sektörün boyasız onarım tedarikçisi olduk. 2024 yılında tüm eğitim, bilgi birikimi ve tecrübemizi özel servislerle paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BABA mesleğini devralan Ünal Ünaldı tarafından 2009 yılında İstanbul’da kurulan RS Servis aradan geçen 15 yılda otomotiv sektöründe 360 derece hizmet veren ve bünyesinde 9 farklı şirket barındıran dev bir otomotiv grubu haline geldi. RS markasıyla onarımda RS Servis, ikinci el araç analizinde RS Oto Ekspertiz, boyasız göçük düzeltmede RS Boyasız Onarım ve sigorta sektörü çözümlerinde RS Assurance şirketleriyle çalışmalarını sürdüren grup; Tur Assist, Garantili Oto Servis, Oto Konfor ve Met Teknik Akademi markalarıyla da satış sonrasında hizmet alanını genişletti. RS Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Ünaldı, kuruldukları ilk günden bu yana parça değişimi yerine “önce onarım” felsefesiyle hareket ettiklerini belirterek, “2023 yılında 300 bin parça onararak Türkiye ekonomisine toplamda 3 milyar liralık tasarruf sağladık” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta İstanbul Maltepe’de bulunan RS Otomotiv Grubu merkezinde bir araya geldiğimiz Ünaldı, 15’inci yıllarında Türkiye’nin 60 ilinde 71 noktada olduklarını belirtti. Sadece sigorta poliçeleri kapsamında araç onaran bir kuruluş olmadıklarının altını çizen Ünaldı, nihai tüketicinin de tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını, sektöre eğitimli eleman kazandırdıklarını ve bu yetişmiş elemanların farklı markaların Türkiye’nin dört bir yanındaki servislerinde görev yaptığını anlattı.

RS Otomotiv Grubu parça değişimi yerine onarım yaparak tasarruf sağlıyor... Onarımla ekonomiye 3 milyar liralık katkı
Ünal Ünaldı

‘SEKTÖRÜN ONARIM TEDARİKÇİSİYİZ’

Ünaldı, şöyle konuştu: “Sektörün en büyük sorunlarından birisi yetişmiş eleman sayısının az olması. Sektörde artık kaporta-boya ustası yetişmiyor, var olanlar da emekliye ayrılıyor. Şu anda herkes birbirinden kaportacı transfer etmeye çalışıyor. Bu kapsamda 2022’de Met Teknik Akademi’yi bünyemize kattık ve geçen yıl ciddi yatırımlar yaptık. Şimdi elektrikli araçların tamiri dahil boyasız göçük düzeltme, kaporta gibi birçok kritik alanda sektöre teknisyenler yetiştiriyoruz. Bu teknisyenler yalnızca RS noktalarında çalışmakla kalmıyor. Renault, Ford, Volkswagen gibi markaların servis elemanlarını da yerleştirip araçların onarımlarını orada yapıyoruz. Dolayısıyla otomotiv sektörünün boyasız onarım tedarikçisi olduk.”

Haberin Devamı

ELEKTRİKLİ ARAÇ SATIŞINA BAŞLAYABİLİR

Hedeflerinin servis noktalarını 81 ile yaymak olduğunu söyleyerek sözlerine devam eden Ünaldı, “2024 yılında tüm eğitim, bilgi birikimi ve tecrübemizi özel servislerle paylaşacağız. Ülkemizde elektrikli araçların sayısı hızla artıyor. Bu sene özellikle elektrikli araç servis anlaşmalarıyla da önemli atılımlar yapmayı hedefliyoruz. Elektrikli araçlarda dünya devi bir markayla anlaştık yakında duyurusunu yapacağız. Diğer yandan, RS Mobility ismiyle bir şirket daha kurduk. Elektrikli araçlarla ilgili bayilik, satış ve servis olmak üzere tüm hizmetlerimizi RS Mobility çatısı altında toplayacağız” diye konuştu.

RS Otomotiv Grubu parça değişimi yerine onarım yaparak tasarruf sağlıyor... Onarımla ekonomiye 3 milyar liralık katkı

Haberin Devamı

BİR ‘DOLU’ USTA İHRAÇ EDECEK

2017 yılında İstanbul’da yaşanan dolu yağışında 300 binden fazla araç hasar görmüş, dolu nedeniyle meydana gelen hasara karşı boyasız göçük düzeltecek teknisyen olmadığı için araçlar bir yılı aşkın süre servis beklemişti. O dönemde ihtiyaca yanıt vermek için yurtdışından teknisyen bile getirdiklerini belirten RS Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Ünaldı, “Bu gelişmeden sonra ‘sektöre teknisyen yetiştireceğiz, boyasız onarımla ilgili ayrı bir ağ kuracağız hatta bu hizmeti müşterinin ayağına götürerek garajında hasarını düzelteceğiz’ dedik. Eğitim programını başlatarak bu alanda 100’ün üzerinde teknisyen yetiştirdik. 2017’de nasıl dolu yağınca yurtdışından ülkemize geldilerse artık biz de yarın Almanya’da veya farklı bir ülkede benzer bir ihtiyaç olduğunda teknisyenlerimizi farklı ülkelere yollayacak, ülkemize döviz kazandıracak hale geldik” dedi.

Haberin Devamı

GENÇLERE STAJ İMKÂNI

TÜRKİYE’de sadece otomotiv değil birçok alanda yetişmiş eleman ihtiyacı olduğunu ve teknik alanda altyapısını sağlamış gençlerin zamanla oldukça iyi ücretler kazanabileceğini belirten Ünal Ünaldı, “Otomotiv sektörü bu noktada gençlere çok büyük bir iş alanı sağlıyor. Çünkü, emekli olan ustaların yerine ustalar gelmiyor. Ancak araç sahipliği her geçen gün artıyor ve elektrikli araçlarla birlikte eğitimli bir teknisyenin önemi daha da artıyor. RS Otomotiv Grubu olarak kapımız bu alanda kendini geliştirmek isteyen gençlere açık. Üstelik bünyemizde staj imkânı da veriyoruz. Bugün iyi bir teknisyen 30 bin liranın üzerinde ücretler kazanabiliyor” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!