Royal Holding gitti, Roysar geldi

Güncelleme Tarihi:

Royal Holding gitti, Roysar geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 16:09

ABD’de tutuklu bulunan Rıza Sarraf’ın (Reza Zarrab) sahibi olduğu Royal Holding’de unvan değişikliğine gittiği ortaya çıktı. Ticaret sicile göre değişiklik 26 Şubat günü kayıtlara yansıdı Yeni unvan Roysar Holding olarak kayıtlara girdi. Unvan değişikliğine gidilen bir diğer firma ise, Rıza Sarraf’a en çok ihracat yapan işadamı ödülü kazandıran Volgam Gıda oldu. Uzmanlar, şirketlerde unvan değişikliklerine, genellikle icra takiplerinden kaçınmak için yapıldığına işaret ediyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz pazartesi günü, tatili için gittiği belirtilen Miami’de yakalanarak mahkemeye sevk edilen Sarraf’ın en bilinen şirketlerinden biri Royal Holding’di. Kayıtlara göre bu şirket 27 Aralık 2010 yılında kuruldu. 5 milyon lira sermayeli şirketin tek hissedarı Rıza Sarraf. Royal Holding ismi, 17 Aralık soruşturmasının yanı sıra, ABD’de yürütülen soruşturmada da sıklıkla geçiyor.

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL
Ancak, Sarraf’ın bir ay kadar önce sessiz sedasız, bu şirketin unvanını değiştirdiği belirlendi. Ticaret sicil kayıtlarına göre, şirket olağanüstü genel kurulu 29 Ocak günü yapıldı. Royal Holding’in Beyoğlu Fındıklı’da bulunan adresinde yapılan genel kurulda tek bir değişiklik yapıldı. O da, şirket unvanı değişikliği. Alınan karara göre, şirketin yeni unvanı Roysar Holding A.Ş. oldu.

Haberin Devamı

ÖDÜLLÜ ŞİRKETİ DE DEĞİŞTİRDİ
Kayıtlara göre, Royal Holding’in yanı sıra RSG Altın Ticaret İthalat ve İhracata şirketinin unvanı da Roysar RSG Altın Ticaret İthalat ve İhracat olarak değişti. Bu değişiklikte geçtiğimiz ocak ayı başında kayıtlara yansıdı.

Unvan değişikliğine gidilen bir diğer şirket ise Volgam Gıda. Bu şirket, Rıza Sarraf’ın en çok ihracat yapan işadamı ödülü kazandırmıştı. Bu şirketin yeni unvanı da Roysar Gıda Dış Tica. Limited Şirketi oldu. Bu unvan değişikliği de ocak ayı başında ticaret sicile yansıdı. Sarraf bazı şirketlerinde unvan değişikliğine gitmesine karşın, ARE Havacılık ve Arkla Otelcilik Turizm A.Ş’de bir değişikliğe gitmediği anlaşıldı.

Royal Holding’in olağanüstü genel kuruluna Rıza Sarraf’ı temsilen katılan Av. Göksel Mansur Bozkır, konu ile ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

AV. ERNAS: TAKİPLERE KARŞI
Av. Bülent Ernas, şirketlerde unvan değişikliğinin, genellikle icra takiplerinden korunmak için yapıldığını söyledi. Av. Ernas, “Şirket sahipleri, eski şirketlerinin kamuoyunda olumsuz bir biçimde gelmesi durumunda değişikliğe gidebiliyor. Ancak bu durum, hukuki ve cezai sorumluluğu sona erdirmez. İcra takibi yapılan şirketlerde bunu sıklıkla görüyoruz” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!