ROSE coin nedir? Hangi borsalardan alınır? Oasis Network ne zaman çıktı? Ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

ROSE coin nedir Hangi borsalardan alınır Oasis Network ne zaman çıktı Ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 19:29

Oasis Network (ROSE) coin, 2020 yılında piyasaya sürülen bir bir merkeziyetsiz finans (DEFİ) sisteminin ismidir. Aynı zamanda sistemin kripto para birimi de ROSE’dır. Açık kodlu, gizlilik odaklı ve ölçeklenebilir bir veri ekonomisi oluşturmayı hedefleyen bir blockchain projesidir. ROSE coin nedir? Hangi borsalardan alınır sizler için derledik.

Haberin Devamı

Oasis Network (ROSE) ile hedeflenen asıl amaç merkeziyetsiz finans (DEFİ) sistemlerinde açık olan gizli işlem ve finansman verilerini bir araya getirmektir.

ROSE Coin Nedir?

Oasis Network ağındaki bütün işleyişlerin kullanılması için piyasaya sürülen bir kripto para birimidir. ROSE yani Türkçe anlamı ile gül, gizliliğin sembolü olarak kullanıldığından dolayı bu isim ve sembol tercih edilmiştir. Yeni nesil blok zinciri için özel olarak tasarlanan Oasis Network ise, sorumlu bir veri ekonomisi ve açık finans için gizliliğin etkinleştirildiği ilk blok zinciri platformuna denir. Yüksek güvenli mimarisi ve verimi ile bir araya gelen Oasis Network, ölçeklenebilir, özel, DeFi'yi güçlendirebilir.

Açık Finans'ta da çoğu zaman devrim yapabilir ve onu tüccarların erken benimseyenlerin dışında bir kitle pazarına da genişletebilir. Eşsiz gizlilik özellikleri sadece DeFi'yi yeniden tanımlamakla kalmaz, bunun yanında Tokenized Data ismi verilen ve kullanıcıların yeni ürettikleri verilerin kontrolünü de ele geçirdikleri ve uygulamalarla stake ettikleri için ödüller kazanmalarını sağlayan çok yeni bir tür dijital varlık yaratır. Aynı zamanda ilk sorumlu veriyi de oluşturur. Oasis Network (ROSE) coin, iki ana katman olan ParaTime ve Consensus’dan oluşur. Bu iki katman sistemin farklı kullanımları için de imkan sağlar.

Haberin Devamı

Oasis Network (ROSE) coin, pek çok önemli kripto para, fintech firması ve blockchain ile ortak bazı çalışmalar yürütür. Küresel katılımın çok yüksek olduğu bu ağ üzerinde pek çok uygulama ve doğrulayıcı da bulunur. Oasis Network sistemi ise, merkeziyetsiz finans sistemlerinin sorunları olan veri güvenliği ve ücret yüksekliği gibi önemli konulara bir yenilik getirmeyi ve sorunları da çözmeyi amaçlar.

ROSE Coin Hangi Borsalardan Alınır?

Türkiye’de, Türk Lirası ile Oasis Network coin satın almak aslında çok hızlı ve kolay bir işlemdir. Herhangi bir teknik bir bilgiye ve resmi evrağa gereksinim duymadan Oasis Network'ü kolaylıkla satın alabilirsiniz. Oasis Coin, pek çok uluslararası borsada listelendi. Bu borsalardan bazıları ise; Binance, Pionex, ZB.COM, Mandala Exchange, ZT, Ku Coin, HOTBIT, Gate.io, BigOne, Jubi, Bitvavo ve CoinEx’dir. Oasis Coin başta olmak üzere başka pek çok borsada da listelenmiştir. Oasis Coin aynı zamanda Türkiye’nin en büyük iki borsası olan Paribu ve BtcTurk’de listelenmemiştir.

Haberin Devamı

Oasis Network Ne Zaman Çıktı?

Oasis Network (ROSE) coin, 2020 yılında piyasaya sürülen merkeziyetsiz bir finans (DEFİ) sistemidir. Aynı zamanda sistemin kripto para birimi ROSE’dur. Açık kodlu, gizlilik odaklı ve ölçeklenebilir bir veri ekonomisi oluşturan bir blockchain projesidir. Oasis Network (ROSE) ile hedeflenen asıl amaç ise, merkeziyetsiz bir finans (DEFİ) sistemlerinde gizli işlem ve açık finansman verilerini bir araya getirmektir.

Oasis Network Ne İş Yapar?

Oasis Network, Oasis Labs tarafından oluşturulmuş olan, özel verilerin oldukça güvenli bir şekilde paylaşılmasını ve kontrol edilmesini sağlayan merkezi olmayan bir çeşit blok zinciri ağıdır. Rose projesi, kurumsal yatırımcıların işlemleri özel bir şifre altında gizleme imkanı bulur. İşlem gizliliği ise, bazı yatırımcılara göre güveni düşürücü görülebiliyor. Ama proje bu imkanı bunun tam tersi şekilde işlemleri 3. kişilerden daha fazla korumak için sunar. Rose coin, çevrimiçi cüzdan tiplerinde rahatlıkla saklanırken kripto para borsalarında oluşabilecek çeşitli saldırı riskleri ile de karşı karşıya kalır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!