Roketsan: “Ukrayna ile silah anlaşması yapmadık”

Güncelleme Tarihi:

Roketsan: “Ukrayna ile silah anlaşması yapmadık”
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 14:46

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun “Abu Dabi askeri fuarında milyonlarca dolarlık silah anlaşması yaptık” açıklamasına Türkiye’nin füze üreticisi Roketsan firmasından yalanlama geldi.

Haberin Devamı

Birleşik Arap Emirlikleri başkenti Abu Dabi’de yapılan IDEX-2015 askeri fuarını önceki gün ziyaret eden Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko, Türkiye’yi temsil eden Roketsan pavilyonunda bir saate yakın bulunduktan sonra “BAE gezisi sırasında IDEX-2015 fuarını da ziyaret ederek önemli temaslarım oldu. Ukrayna, yabancı silah üretici firmalarla milyonlarca dolarlık anlaşmalar imzaladı” demişti.

Poroşenko’nun Roketsan ile görüşmesinden sonra bu açıklamayı yapması Rusya’da “Ukrayna acaba Türk silahı mı alıyor?” şüphesini uyandırması üzerine Roketsan’dan yalanlama açıklaması geldi. Rusya’nın resmi RİA ajansına açıklama yapan fuardaki Roketsan temsilcisi, “Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko dün bizim pavilyonu nezaketen ziyaret etti. IDEX-2015 askeri araç gereç fuarında Roketsan ile Ukrayna arasında herhangi askeri anlaşma yapılmamıştır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!