Roche davasında iki bürokrata tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Roche davasında iki bürokrata tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2005 01:58

SSK'ya fahiş fiyatla ilaç satımına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve mahkemedeki sorgularının ardından serbest bırakılan 5 bürokrattan ikisi hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı.

Roche ilaç firmasına ilişkin soruşturma kapsamında Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda görevli 5 bürokrat gözaltına alınarak Ankara'dan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Beşiktaş'taki binasına getirilmişti. Orhan Canpolat, Hülya Özdemir, Servet Rüştü Karahan, Nazmi Gül Eyüpoğlu ve Sait Ersoy, soruşturmayı yürüten Savcı Nazmi Okumuş tarafından sorgulandıktan sonra "4422 sayılı çıkar amaçlı suç örgütleriyle mücadele yasasına muhalefet etmek", "SSK'nın ilaç ihalelerine fesat karıştırmak", "Görevi kötüye kullanmak" suçlarından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Zanlılar serbest bırakıldı.

SAVCIDAN İTİRAZ:

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş tutuklanma talebiyle sevk edilen 5 zanlı Nöbetçi 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi hakimi tarafından serbest bırakılmasına itiraz etti. Savcı Okumuş, Nöbetçi 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin heyetine yaptığı itirazda sanıkların tutuklanmasını talep etti. Savcının itirazını inceleyen 10 Ağır Ceza mahkemesi Heyeti, 5 zanlıdan SSK eski Genel Müdürü Orhan Canpolat ve SSK eski Sağlık İşleri Daire Başkanı Hülya Özdemir hakkında gıyabi tutkuklama kararı çıkardı. Mahkeme kararında gerekçe olarak, "Bilirkişi raporuna göre bu iki kişinin ihaleye fesat karıştırdıkları ve görevi kötüye kullanarak Roche firmasından yapılan alımın sorumluları olarak görüldükleri" belirtildi.

Roche şikayetçisi hakim karşısına çıktı

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusuna bulunup, SSK'ya fahiş fiyatla ilaç sattıkları gerekçesiyle Roche hakkında soruşturma başlatılmasına neden olan şirketin eski Müşteri İlişkileri Müdürü Veysi Mungan, işten çıkartılmaması ve maaşının artırılması için Genel Müdür Faruk Yöneyman'ı tehdit ettiği gerekçesiyle hakim karşısına çıkarıldı. 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde Yöneyman'ı tehdit ettiği gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Mungan suçlamaları kabul etmedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!