Reynolds'dan Süvari

Güncelleme Tarihi:

Reynoldsdan Süvari
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

Camel marka sigaralarıyla tanınan dünyanın en büyük üreticilerinden R.J. Reynolds Tobacco firması, Türk-Amerikan tütününden ürettiği yeni sigarasına ‘‘Süvari’’ adını verdi.

Kuzey Avrupa Sorumlusu Müdür Ludwig G. Esser, yaklaşık 1500 kişinin çalıştığı fabrikada üretilen Süvari sigaralarının çok tutulduğunu, bu sigaranın başarılı bir marka olacağına inandığını söyledi.

Dünyanın en kaliteli tütünlerinden hazırlanan Camel, Winston, Salem, Reyno gibi sigaraları ürettiklerini belirten Esser, özellikle Camel paketleri üzerinde ‘‘Türkish- American Blend’’ ibaresini koyan ilk şirket olmaktan da gurur duyduklarını vurguladı. Kuzey Avrupa Sorumlusu Esser, şöyle devam etti:

‘‘Çok eski bir tarihimiz var. 1913 yılında ilk filtresiz Camel'i çıkardığımızdan beri yüksek kaliteli Türk- Amerikan tütünü kullandığımızı paketimiz üzerinde duyuruyoruz. Türkiye'den tütün ithal eden en büyük kuruluşlardan biriyiz. Türkiye ile olan bu sıkı ve iyi ilişkilerimizden kaynaklanan geleneğe dayanarak, Türk isimli, Süvari adında sigara çıkarmakta tereddüt etmedik.’’

Esser; Süvari'nin Metro, Shopper, Karstadt, Hertie, Selgros gibi büyük toptancı ve mağaza zincirleri tarafından piyasaya sürüldüğünü, çok sayıda büyük market zinciri ve irili ufaklı toptancı şirketleriyle de anlaşmaların yapıldığını belirtti. Esser, nikotin oranı düşük hafif içimli Süvari Light'in da yıl sonunda piyasaya çıkarılacağını söyledi. Süvari, Almanya'da 19 adeti 4.70 marka (yaklaşık 460 bin lira) satılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!