Restoranların ‘Ticket’ zaferi

Güncelleme Tarihi:

Restoranların ‘Ticket’ zaferi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2018 22:48

Yüksek komisyon oranları nedeniyle restoran sahiplerinin isyan ettiği (Ticket olarak bilinen) yemek kartları ile ilgili düzenleme hayata geçti. Buna göre yemek kartı hizmeti veren şirketler artık yüzde 12 değil en fazla yüzde 6 komisyon alabilecek. Restoranlara yapmaları gereken ödeme süresi de 30 günü aşamayacak.

Haberin Devamı

YÜKSEK komisyon oranları ve ödeme sürelerinin uzunluğu nedeniyle tartışma konusu olan, (Ticket olarak bilinen) ‘yemek kartları’ ile ilgili sorunlar sonunda çözüldü. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın, Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre yemek kartı hizmeti veren kuruluşların anlaşmalı olduğu restoranlara uygulayacağı komisyon oranı yüzde 6’yı geçemeyecek. Ayrıca geri ödeme süresi de 30 günü aşamayacak.

Böylece ayda 10 bin liraya yakın sadece komisyon ücreti ödeyen bir restoran yeni düzenleme ile 5 bin lira komisyon ücreti ödeyecek.

Kararın sektörde büyük bir mutluluk yarattığını anlatan Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, “Yüzde 6 sınırı ile çok büyük bir haksızlığın önüne geçilmiş oldu. Yemek kartı hizmeti veren birçok marka bu oranı yüzde 9-10 ve 12 şeklinde uyguluyordu. Restoran sahipleri de müşteri kaçırmamak adına çaresiz bir şekilde kabul ediyordu. Bu konuda önemli kararlar aldık ve arkasında durduk” dedi.

Haberin Devamı

Restoranların ‘Ticket’ zaferi

 

HÜRRİYET DUYURDU
YEMEK kartlarındaki yüksek komisyon oranları Hürriyet gazetesi tarafından 25 Ocak 2017 tarihinde gündeme getirildi. Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Başkanı Bingöl o dönem, “Eğer komisyon ücretleri ve ödeme süreleri ile ilgili bir düzenleme yapılmazsa, tüm restoranlarda bu kartları boykot edeceğiz” açıklamasını yapmıştı. Bunun üzerine harekete geçen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, taraflarla görüştü ve düzenlemeyi hayata geçirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!