Resesyondan çıkış zaman alacak, savaşımız sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Resesyondan çıkış zaman alacak, savaşımız sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2009 00:00

ABD Başkanı Barack Obama, ekonomik sorunların çözümü için "her cephede savaş" stratejisi uyguladıklarını, oluşumu yıllar alan sorunların çözümü için "çabuk bir tedavi" bulunmadığını kaydetti.

ABD Başkanı, "Resesyondan çıkacağız. Ancak, bu zaman alacak ve de sabır gerekecek. Hepimizin birlikte çalışması ve kısa vadeli çıkarlara göre hareket etmememiz gereğinin anlaşılması gerekecek. Böyle başarırız" dedi.

Sürat teknesi değil

Amerikan yönetiminde iki ayı aşkın bir süreyi geride bırakan Obama, ekonominin durumuyla ilgili olarak da "Bu bir sürat teknesi değil. Dönüşleri çabuk yapamayız" dedi. Obama, yönetiminin ekonomik durgunluk ve eşi görülmemiş kredi kriziyle mücadelede gerekli adımları atmakta olduğu güvencesi de verdi ve ülkenin bugün artan satışlar ve istikrara kavuşan ev fiyatlarıyla, uzun zamandan beri ilk defa olumlu işaretler gördüğünü söyledi. Buna karşın tam bir iyileşme için daha aylar gerektiğini belirten Obama, sabır gösterilmesini istedi ve "aldığımız kararlar sayesinde bugün daha iyi bir yerdeyiz" dedi.

3.6 trilyon dolar geçmeli

Obama, yönetiminin hazırladığı vergi ve harcama planlarının başarısının krizle mücadelede önem taşıdığına dikakt çekerek, ABD Kongresi’nin onayına sunulan 3.6 trilyon dolarlık bütçe tasarısının muhakkak geçmesi gerektiğini söyledi. American International Group (AIG) sigorta şirketinin yöneticilerine, 165 milyon dolar prim verilmesini de eleştiren Obama, "Bankacılar ve Wall Street yöneticileri vergisini ödeyenlerin kuruşlarıyla kendilerini zenginleştirmenin bağışlanamaz olduğunu anlamalılar. Aşırı primler ve hepimizi riske atan düşüncesiz spekülasyonlar sona ermeli" diye konuştu.

Başka paraya gerek yok, dolar güçlü

ABD
Başkanı Barack Obama, doların halen çok güçlü bir para birimi olduğunu belirterek, Çin tarafından ortaya atılan yeni bir küresel para birimi belirleme önerisine karşı çıktı. Beyaz Saray’da bir basın toplantısı düzenleyen Obama, Amerikan dolarının halen güçlü olduğunu savununarak, Çin’in dünyanın yeni bir küresel para birimine ihtiyaç duyduğu görüşüne katılmadığını kaydetti. Obama, ekonomik iyileşmeye doğru bir ilerleme olduğunu ve zorluklara rağmen ABD’nin doğru yönde ilerlediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!