Renault, ’Toros’ dönemine ’Logan MCV’ ile dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Renault, ’Toros’ dönemine ’Logan MCV’ ile dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2007 00:00

Türkiye’de bir dönemin en çok satılan modellerinden biri olan Renault Toros, pazarı vergi avantajına sahip hafif ticari araçlara kaptırınca üretimden kaldırmıştı. Aradan geçen uzun bir sürenin ardından Renault Grubu’na bağlı Dacia’nın geliştirdiği ekonomik aile otomobili Logan MCV ile ’Yeni Toros’ dönemi başlamış olacak.

Çünkü Şubat ayında Türkiye’de satışa sunalacak Logan MCV’nin fiyatının 19 bin ile 20 bin YTL arasından başlaması bekleniyor. Bu fiyatla 7 kişilik Logan MCV, hafif ticari araçlar karşısında binek bir otomobil olarak önemli bir avantaj elde edecek.

RENAULT TREND SETTER BİR MARKA: Fransız Renault Grubu’na bağlı Dacia, yeni modeli Logan MCV’yi (Multi Convivial Vehicle) İtalya’nın Bari şehrinde uluslararası basına tanıttı. Ekonomik Logan’ı piyasaya sunarak büyük başarı elde eden Dacia, şimdi Logan MCV ile özellikle Türkiye’de yeni bir dönemi başlatmaya hazırlanıyor. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Logan MCV ile yine ’Trend setter’ (moda başlatıcısı) olacaklarını belirterek, "Scenic ile MPV modasını, Logan ile ekonomik araç modasını başlattık. Şimdi Logan MCV ile de yeni bir akım başlatacağız. Türkiye’de bir döneme damgasını vuran aile aracımız Toros’un başarısını şimdi Logan MCV ile devam ettireceğiz" dedi.

5 BİN ADET BİLE SATARIZ: Türkiye’de Renault Mais çatısı altına giren Dacia markasının ikinci modeli olan Logan MCV’nin Şubat ayı ortasında satışa sunulacağını belirten Aybar, "İlk etapta 300-400 adet otomobil getirip pazardaki talebe bir bakacağız. 2007 yılı iyi bir yıl olursa 5 bin adet bile satarız" diye konuştu. Aybar şöyle devam etti: "Aracın fiyat çalışma işlemleri büyük ölçüde tamamlandı. Şubat ayının başında açıklayacağız. Logan modelinden yaklaşık yüzde 10 pahalı olacak. Bu da 19 bin ila 20 bin YTL arası bir fiyat demek."

4 FARKLI MOTOR SEÇENEĞİ: Logan MCV, Sedan Logan’ın bütün avantajlarından yararlanırken, bu özelliklere modülerlik özelliğini ekleyerek çok yönlü kullanım özelliğini daha da artırıyor. Yetişkinler için 7 koltuğa kadar oturma alanı sunan Logan MCV’nin, Sedan ve Renault gamındaki bir çok modelde kendini kanıtlamış olan biri dizel 4 farklı motor tipi kullanılıyor. Logan MCV’de 1.5 dizel motor 70 beygir güç üretirken, 1.4 litrelek benzinli motor 75, 1.6 litrelik benzinli motorlar ise 90 ve 105 beygir güç üretiyor. 5 ve 7 kişilik iki farklı versiyonu olan aracın 5 koltuklu versiyonunda 700 litrelik yükleme kapasitesi bulunurken, bu oran 2 koltuklu konfigürasyonda 2 bin 350 litreye kadar çıkıyor.

Logan satışında Türkiye dördüncü

İKİ yıl önce piyasaya sunulan ve bugüne kadar yaklaşık 400 bin adet satılan Logan’ın en önemli pazarları arasında Türkiye yer alıyor. Dacia Euromed Bölgesi Ticari Direktörü Gilles Moncond’huy, Türkiye’nin en çok Logan satılan 4’üncü ülke olduğunu belirterek, "2006 yılında en çok Logan sırasıyla Romanya, Rusya, Fransa ve Türkiye’de satıldı" dedi. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, "Türkiye’de Mayıs ayında bir dalgalanma yaşanmasaydı bu sıralama değişebilirdi" dedi.

Clio SW Cenevre’de vitrine çıkacak

RENAULT
Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Logan MCV ile Türkiye’de yeniden station wagon sınıfını hareketlendireceklerini belirterek, "Bu hareketlenme yalnızca Türkiye’de üretilecek Clio SW ile devam edecek" dedi. Aybar, Oyak Renault tarafından üretilecek Clio Wagon’un Mart ayında düzenlenecek Cenevre Otomobil fuarında ilk kez vitrine çıkacağını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!