Reklamcılar 'Beyin Fırtınası' ödülü için yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Reklamcılar Beyin Fırtınası ödülü için yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2002 02:19

Reklam Yaratıcıları Derneği'nin düzenlediği ve ana sponsorluğunu Hürriyet Gazetesi'nin üstlendiği ‘‘8'inci Beyin Fırtınası’’ yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Bu yılki teması ‘Gazete satışlarının artırılması’ olarak belirlenen yarışmada, ‘Ben oradaydım’ başlıklı çalışmalarıyla Hüsniye Sayın, Neşet Dereli ve Hüseyin Aktaş'tan oluşan Art Grup ekibi birinci oldu. Birinci olan gruba ödülleri, Hürriyet Gazetesi Reklam Grup Koordinatürü Taner İçten tarafından verildi.

Maslak Princess Hotel'de yapılan yarışmaya 2 ya da 3'er kişiden oluşan 13 ekip katıldı. Yarışma, önceki gün sabah saat 09.00'da başladı ve saat 17.00'de sona erdi.

Ödül töreninde konuşan Reklam Yaratıcıları Derneği (RYD) Başkanı Kemal Sezer, ‘‘Gerçek bir performans yarışması olan beyin fırtınası bu kez gazeteler için yapıldı’’ dedi. Kemal Sezer, şöyle konuştu:

‘‘Türkiye bu konuda çok dertli. Yıllardır yazılır, çizilir ama sonuç pek değişmez. Günlük gazete satışlarında, 2000 satış ortalaması 4 milyon 200 bin. 2001 yılında 3 milyona inmiş durumda. Reklam sektörü açısından ana mecra olan gazetelerin satışlarının artması gerçekten çok önemli. Okuma alışkanlığının olmaması gibi olumsuz faktörlerden bahsetmek mümkün ama bu konuda özellikle gazete yönetimlerinin şeffaflık ve çok seslilik konularında daha cesur olmaları gerekir.’’

Törende ayrıca, çalışmaları ile reklam sektörüne yaptıkları katkılardan ötürü, RYD tarafından verilen Attila Öğüd İletişim Ödülleri'ne layık görülen, Hürriyet Gazetesi Reklam Grup Başkanı Ayşe Sözeri Cemal adına ödülü, Reklam Grup Koordinatörü Taner İçten, Milliyet ve Radikal gazetelerinin Reklam Grup Başkanı Viki Habif adına ödülü Başkan Yardımcısı Arzu Koçak Arulad tarafından aldı. İçten ve Arulad'ın ödüllerini Reklam Verenler Derneği Başkanı Caner Sunaman verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!