‘Rekabet’ sınavını geçerse Varan Ulusoy’un olacak

Güncelleme Tarihi:

‘Rekabet’ sınavını geçerse Varan Ulusoy’un olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2011 00:00

Varan Turizm, ezeli rakibi Ulusoy’a satıldı. Ulusoy Seyahat Genel Müdürü Mustafa Yıldırım, satış haberini doğruladı ve Dünya Gazetesi’ne yaptığı açıklamada “Varan köklü geçmişe sahip bir şirket. Aile bireyleri bizi uygun gördüler.

Haberin Devamı

Rekabet Kurumu’nun onayını bekliyoruz” dedi. Daha önce Metro Turizm’e satılacağı konuşulan 65 yıllık otobüs işletmecisi Varan Turizm’in Ulusoy sisteminde çalıştığını aktaran Yıldırım, servis araçlarıyla ilgili düzenlemeleri yaparak alt yapıyı kurduklarını söyledi. Yıldırım, “Yıllardır Varan’la paralel giden iki şirketiz. İki markanın yan yana gelmesi sinerji yaratacak” dedi. Varan markasının yok olmayacağını da dile getiren Yıldırım, “Bu satın almayla yeni bir oluşuma daha gideceğiz. Ulusoy Holding çatısı altında Ulusoy-Varan-Bosfor üçlüsü olarak UVB adıyla yeni bir oluşum kuracağız. Bu oluşumla HAVAŞ ve Çelebi’de olduğu gibi yer hizmetleri alanında hizmet vereceğiz. Her marka şehirlerarası yolcu taşımayı kendi isimleri ile yapacak ama yer hizmetleri UVB’den verilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Küçükler yok oluyor

Karayolu pazarında küçük firmaların giderek yok olduğunu anlatan Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz de ya büyüyecek ya da küçülecektik. Varan’ın yanı sıra başka bölgesel şirketleri de alarak büyümeyi hedefliyoruz. Varan’ın 120, Ulusoy’un 300 otobüsü bulunuyor. Satın almayla elimizdeki otobüs sayısının 420’ye çıkacak. Hedefimiz bu sayıyı 3 yıl içinde 800’e çıkarmak. Varan’ı eski Varan haline getirmeyi düşünüyoruz. Bugün deniz yoluyla düşündüğümüz entegrasyonunu yarın demiryolu ile yapacağız.”

İDO ile ortak çalışma

Karayolu taşımacılığındaki kaynakları diğer taşıma sistemlerine aktarmakla ilgili temel politika belirlediklerini söyleyen Mutsafa Yıldırım, demiryolu taşımacılığı ve İDO’yla ortak bir çalışma yapacaklarını belirtti. Yıldırım, “Kamil Koç, Ulusoy ve İDO ortaklığında İDOBÜS diye yeni bir şirket kurulacak. Önümüzdeki günlerde imzalanacak projeyle deniz yoluyla seyahat edecek yolcuların karayolu ayağını İDOBÜS taşıyacak. İnsanlar tek biletle İstanbul’dan İzmir’e, Ayvalık’a, Akçay’a gidebilecek. Bu hizmet mart ayında başlayacak ve Akdeniz’e kadar uzayacak bir taşıma modeline dönüşecek” dedi.

Varan Turizm geçtiğimiz haziran ayında, 1992 yılında kurulan ve hızlı büyümesi ile dikkat çeken Galip Öztürk’ün şirketi Metro Turizm tarafından satın alınması ile gündeme gelmişti. Ancak şartları uymadığı için Varan ve Metro Turizm anlaşamamış ve satış gerçekleşmemişti.

Haberin Devamı

Halka açılma yolundayız

1991’de satın aldıkları ve daha çok Almanya ulaşımı için hizmet veren Bosfor markasıyla, UVB bünyesinde uçaklara hizmet verileceğini böylece bu markanın da 30 otobüsle bu alana odaklanacağını belirten Mustafa Yıldırım “Halka açılmaya (Borsaya) kadar gidebilecek bir sistem kuruyoruz. içindeyiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!