Rekabet Kurulu'ndan çimentoculara soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Rekabet Kurulundan çimentoculara soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2011 12:34

Rekabet Kurulu, Doğu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgeleriyle Adana'da çimento sektöründe faaliyet gösteren on teşebbüse soruşturma açtı.

Haberin Devamı

Rekabet Kurumu'nun web sayfasında yer alan duyuruya göre, Kurul, 16 Aralık 2010 tarihli toplantısında Kars Çimento Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş., Yurt Çimento Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Limak Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş., Elazığ Altınova Çimento Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Çimko Çimento ve Beton San. Tic. A.Ş., Çimsa Çimento Sanayi ve Tic. A.Ş., Adana Çimento Sanayii T.A.Ş., KÇS Kahramanmaraş Çimento Beton San. ve Madencilik İşletmeleri ve Mardin Çimento Sanayii ve Ticaret hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Soruşturma, söz konusu teşebbüslerin Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Adana ve Doğu Karadeniz bölgelerinde çimento pazarında fiyat artışı, pazar ve müşteri paylaşımı ile piyasa koşullarında ilişkin bilgilerin değişimi gibi rekabeti kısıtlayıcı eylemlerde bulunarak 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun “rekabeti sınırlayıcı anlaşma, uyumlu eylem ve kararlar” başlıklı 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!