Ray Sİgorta'nın yüzde 58,2 hissesi satıldı

Güncelleme Tarihi:

Ray Sİgortanın yüzde 58,2 hissesi satıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2007 11:45

Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ, Ray Sigorta AŞ'nin yüzde 58,2 hissesini, 81,48 milyon dolara TBIH Financıal Services Group'a sattı.

Doğan Şirketler Grubu Holding'ten İMKB'ye yapılan açıklamada, şirketin bağlı ortaklıklarından 40 milyon YTL çıkarılmış sermayeli Ray Sigorta ile ilgili olarak, sigortacılık sektöründeki uluslararası ve yerel gelişmeler çerçevesinde, işbirliği, ortaklık ve hisse devri gibi çeşitli olasılıkların araştırılmasına karar verildiğinin duyurulduğu hatırlatılarak, 21 Şubat 2007 tarihli özel durum açıklamasıyla da şirketin çoğunluk hisselerinin satılması konusunda muhtemel bir alıcı ile görüşmelere başlandığının kamuya duyurulduğu belirtildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Yapılan görüşmeler sonucunda 19 Mart 2007 tarihinde uluslararası yatırım gruplarından Kardan NV ile Avusturya'nın en büyük sigorta şirketi olan Wiener Staedtische Versicherung AG Vienna Insurance Group'un ana sermayedarı oldukları TBIH Financial Services Group NV (TBIH) ile Ray Sigorta sermayesini temsil eden yüzde 58,2 oranındaki payın 81,48 milyon ABD Doları bedelle satılması konusunda bir anlaşma imzalanmıştır. Bu bedel şirketin 31 Aralık 2006 tarihi itibariyle UFRS'ye göre hazırlanacak olan mali tabloları üzerinden TBIH'ın yapacağı due diligence (ön inceleme, araştırma) sonuçlarına göre ayarlanacaktır.

YÜZDE 20 PAY KALACAK

Anlaşmaya göre, şirketin sermayesinin yüzde 20'si oranındaki paylar şirketimiz uhdesinde kalmaya devam edecek olup, bu payların 2010 ve 2011 yıllarında TBIH'ye satış opsiyonu bulunmaktadır. Bu opsiyonun kullanılması halinde, satış fiyatı bugünkü satış fiyatının LIBOR oranında artırılması ile tespit edilecektir.”

Açıklamada, varılan mutabakat gereğince, tarafların yasal gerekliliklere bağlı olarak şirketin sermayesini artırmayı kabul ettikleri de belirtilerek, söz konusu pay devrinin ilgili kurumlardan gerekli yasal izinlerin alınmasını müteakip tamamlanacağı, konuyla ilgili somut gelişmelerin kamuya usulüne uygun olarak açıklanacağı kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!