Raks artık De'longi sobaları üretecek

Güncelleme Tarihi:

Raks artık Delongi sobaları üretecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bu yıl ısıtma söktörüne iddialı giren Raks, kombi alanında yaptığı ortaklığın ardından, Türkiye distribütörlüğünü yaptığı, De'longhi doğalgaz sobalarını Türkiye'de üretmek için anlaşma imzaladı. 1998 yılında 9 bin-11 bin kcal/h kapasiteli iki modeli pazara sunulan doğalgaz sobaları, 1999 yılından itibaren hermetik modelleri de içeren geniş bir ürün yelpazesi ile tüketiciye sunulacak.

Türk işçi ve mühendisleri tarafından üretilen Kardelen ve De'longhi sobalarda geniş emniyet sistemleri kullanılıyor. Bunun yanı sıra şık yeni tasarımları ve ön panjurlardaki temperlenmiş alev gözleme camları ile tüketicinin estetik beklentilerine de karşılık veriyor. Raks yetkilileri, satış servis kadrolarının genişliği, cazip fiyatları ile tüketicinin beklentilerine cevap verdiklerini belirtiyorlar. Raks doğalgaz sobaları 40-90 metrekare alanı ısıtabilecek farklı ürün seçenekleri sunuyor.

Sobaların sesiz çalışmasının yanında LPG ve doğalgazla çalışabilme özellikleri de var. Baca tepmesine karşı, oksijen oarınını izleyen oksijen analizörlü yüksek emniyet sistemine sahip. Aşınmaya karşı dayanıklı, emaye kaplı, iç yanma haznesine sahip. 1 yıl garantili Raks De'longhi sobaları montaj ve bakım kolaylığı sunuyor.

ÜRÜN YELPAZESİ

Ürün yelpazesinde bacalı doğalgaz tüpgaz (LPG) soba, radyan soba, elektrikli yağlı radyatör, konvektör, Radyant panel Isıtıcı, Quartz soba ve elektrikli ısıtıcı fan ürünleri bulunan Raks, tüketiciye 23 seçenek sunuyor.

ISITMA KAMPANYASI

Ücretsiz LPG/Doğalgaz dönüşüm ve ilk çalıştırma hizmeti sunan Raks, 1 Ekim-15 Kasım tarihleri arasında geçerli olmak üzere ‘‘Raks Sıcaklığı/Isıtma Ürünleri’’ kampanyası başlatıyor. Ürünlerine 1+4 vya 1+8 taksit ödeme seçeneklerine sahip olma fırsatı sunan Raks, 24 saat hizmet veren Raks Tüketici Danışma Hattını da devreye soktu.

Soba hâlâ gözde

Günümüzde artık modern ısınma cihazları kullanılıyor. Artık ısıtmada kullanılan cihazlar en son teknoloji ile üretilirken, eski günlerin odun kömürle yanan, tüten sobaları tarihe karışıyor. Elektrikli ya da doğalgazlı sobaları artık evi kirletmiyor, tütmüyor ve daha küçük ama daha çok yer ısıtıyor. Sadece bir odada kapalı kalmaya gerek olmadan ortalama büyüklükte bir evi rahatlıkla ısıtabiliyor.

Doğalgaz sobalarının fiyatları 50 milyondan başlayarak 100 milyona kadar çıkıyor. Kombili kat kaloriferi ile başabaş giden bacalı doğalgaz sobaları, LPG dönüşümlü özellikleri sayesinde de tercih ediliyor. Kombili kat kaloriferinin maliyeti 700 milyona ulaşırken, doğalgaz sobasının maliyeti yaklaşık 200 milyon olarak hesaplanıyor. Türkiye'de bacalı soba pazarı yaklaşık 100 bin adete ulaştı.

Atmosferik brülörlü, yakıt olarak doğalgaz kullanan ucuz ve yüksek verimli ısınma aygıtlarıdır.

Bacalı sobalar, yanma için gerekli olan oksijeni bulunduğu yerden alan ve mutlaka bacaya bağlanması gereken aygıtlardır. Baca bağlantıları kısa tutulmalı ve 12 metreküp'ten küçük hacimlere ve yatak odalarına yerleştirilmemelidir. Hermetik sobalar ise mekan kısıtlaması olmaksızın dış atmosfere bakan herhangi bir duvara monte edilebilirler. Özel bacaları sayesinde yanma havasını dışarıdan alıp baca gazlarını da dışarıya verirler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!