Rahmi Koç'a Ford maketi

Güncelleme Tarihi:

Rahmi Koça Ford maketi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Ağustos ayında vardıkları anlaşma ile yüzde 30 olan Otosan'daki hisselerini yüzde 50'ye çıkararak hisse payını eşitleyen Ford Motor Company ile Otosan, yeni ortaklıklarını Çırağan Sarayı'nda düzenledikleri bir geceyle kutladı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç'un ev sahipliği yaptığı geceye katılanlar arasında, Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit, Devlet Bakanı Işın Çelebi, Çevre Bakanı İmren Aykut, Sakıp Sabancı, Aydın Doğan ve bütün Koç Ailesi vardı.

Çırağan Saray'ında yapılan kutlama gecesi kokteylle başladı. Daha sonra davetlilere, Otosan ve Ford arasındaki ortaklık hakkında bilgi verildi. Koç Holding'in onursal başkanı Vehbi Koç'un 1928 yılında Ford otomobil şirketinin bir acentası iken, Türkiye'de kurduğu fabrikaya kadar yaptığı tüm çalışmalar konuklara anlatıldı. Gecede Otosan ve Ford'un üst düzey yetkilileri birbirlerine teşekkür plaketi verdi.

Ford Otomotiv Başkan Yardımcısı Wayne W. Booker'ın de katıldığı gecede, Rahmi Koç, Wayne W. Booker'a gümüş bir tabak hediye etti. Bu iyi niyet gösterisinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Ford Başkan Yardımcısı Wayne W. Booker da Rahmi Koç'a Ford'un kurucusu Hanry Ford'un ürettiği ilk otomobilin bir maketini hediye etti. Rahmi Koç ise, hediyeyi kabul ederek otomobil maketini kendi müzesinin en güzel yerinde sergileyeceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!