Putin'den doğalgaz sözü

Güncelleme Tarihi:

Putinden doğalgaz sözü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2006 10:54

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, doğalgaz sıkıntısı ile ilgili olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Doğalgazda yaşanan sıkıntının kısa zamanda çözüleceği bildirildi.

Haberin Devamı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, gazetecilerin, doğalgaz kesintisinin sanayiye etkisine ilişkin sorularını yanıtladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Bakanı Vladimir Putin ile görüştüğünü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in de doğalgaz alınan tüm kesimlerle teması sürdürdüğünü anlatan Coşkun, ”Zannediyorum çok kısa zaman içinde sorun çözülecek” dedi.

Kesintinin, sanayi kesiminde vereceği zararın sorulması üzerine de Coşkun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın kendileriyle temasa geçerek, “stratejik açıdan önemi olan ve imalat prosedürü yönünden sakıncalı bulunan yerlere daha çok hassasiyet gösterdiğini” belirtti. Coşkun, “Dolayısıyla dikkat ediliyor ama imkanlar bu” diye konuştu.

GÜLER: DOĞALGAZDA PROBLEM YOK

DOĞALGAZA BAĞLI GENEL ELEKTRİK KESİNTİSİ YOK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Basın Müşavirliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Bakanlıkça hiç bir Valilikten, doğalgaz tasarrufu amacıyla enerji kısıntına gidilmesi talep edilmemiş ve bu konuda telkinde bile bulunulmamıştır” denildi. Bakanlık açıklamasında, doğalgazda bugün itibarıyla herhangi bir sıkıntı olmadığı da vurgulandı.

Haberin Devamı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, doğalgazda şu anda bir problem olmadığını söyledi. Doğalgaz verilemeyen bazı sanayi tesislerinin mahkemeye gidecekleri yönündeki açıklamalar üzerine de Bakan Güler, “Hepsinin mukavelesinde buna müsaade eden maddeler var. Dolayısıyla kesintili olanların, ikinci yakıt kullanma meseleleri mukavelelerinde var. O mukaveleye göre hareket ediyoruz” diye konuştu.

Doğalgaz depolama alanlarıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten
Bakan Güler, “Silivri'deki depo inşaatı sürüyor. Öbürünün de projelendirilmesi devam ediyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!