Primi 1 milyar lirayı aşacak, şirket alımı için gözü açık olacak

Güncelleme Tarihi:

Primi 1 milyar lirayı aşacak, şirket alımı için gözü açık olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2011 00:00

Yılın ilk çeyreğinde 320 milyon liralık prim üretimiyle hedefinin üzerine çıkan Aksigorta, yıl sonunda 1 milyar liranın üzerinde prim üretimi öngörüyor.

Haberin Devamı

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, “Yıl sonunda Aksigorta olarak sigortacılık faaliyetimizden kârâ geçmeyi hedefliyoruz. Böylece net teknik kâra geçmiş olacağız. Net teknik zararımız 24 milyon liradan 8 milyon liraya geriledi” dedi.  Ortakları Belçikalı Ageas ile kârlı büyüyerek, sektörün ilk iki şirketinden biri olmayı hedeflediklerini anlatan Gülen, şu bilgileri verdi: “Pazar payımızı 3 yıl içinde ise yüzde 10’lar seviyesine çıkarmayı planlıyoruz Ageas banka sigortacılığı, acente yönetimi, mağaza sigortacılığı gibi alanlarda son derece tecrübeli. Bunlardan, mağaza sigortacılığı, yani sigortayı mağazada, ürün yanında, rafta satmak heyecan verici bir hizmet. Sigortayı bir şekilde biraz daha yaşamın içine sokmanız gerekiyor.”
Şirket arıyoruz
Kârlı ve sürdürülebilir büyüme hedefine ortaklığı Belçikalı sigorta devi Ageas ile devam etme kararı aldıklarını hatırlatan Gülen, hem organik, hem inorganik şekilde bir büyüme sağlayabileceklerini kaydederek, “Şirket satın alımıyla bir büyüme planımız da var. Gözümüz bu konuda hep açık, önümüze gelecek fırsatları değerlendireceğiz” diye konuştu. Aksigorta, “Hayata Devam Türkiye” projesi kapsamında bu kez Mersinliler’i bilgilendirdi. Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ve Prof. Ahmet Mete Işıkara ile Mersin halkına Türkiye’nin ilk 3 boyutlu G-Force deprem simülatöründe 7.4 şiddetindeki depremi hissettirerek doğal afet ve sigorta bilincini anlattı. Aksigorta Pazarlama ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zerrin Ekşioğlu, “Bundan sonra Hatay, Elazığ, Tokat, Amasya ve Çorum’u ziyaret edeceğiz. 3 Haziran 2011’de ise projemizin ikinci etabı İstanbul Beşiktaş ilçesinde ‘önemli bir sürprizle’ sona erecek” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!