Popüler dizi ve filmler oyunlaştırılacak sektör 1 milyar doları bulacak

Güncelleme Tarihi:

Popüler dizi ve filmler oyunlaştırılacak sektör 1 milyar doları bulacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2011 00:00

TTNET ve Sobee Studios arasında yapılan işbirliğiyle bilgisayar oyunlarına harcanan paranın yurtiçinde kalması hedefleniyor. İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen 36. Uluslararası GameX Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı’nda konuşan Sobee Studios Genel Müdürü Mevlüt Dinç, oyun sektörünün dünyada 70 milyar doları aşan büyüklüğe ulaştığını söyledi.

Haberin Devamı

Dinç, bilgisayar oyun sektörünün Türkiye’de de hak ettiği yeri bulacağına inandığını dile getirerek, sektörün Türkiye’de 150-200 milyon dolarlık seviyesiyle potansiyelinin çok gerisinde bulunduğunu vurguladı.

Beş yılda 1 milyar dolar

Dinç, “Potansiyelin gerçek somut rakamlara dönüşmesi için bu işbirliği gibi önemli yatırımcı şirketlerin oyun sektörünün önemini görüp bu alanda yatırım yapmaları gerekiyor. Beş yıl içinde Türkiye’de oyun sektörünün en azından 1 milyar doları geçeceğini tahmin ediyorum” diye konuştu. Sektörün yurtdışına açılması için önce yerli pazarda başarılı olması gerektiğine de değinen Dinç, şöyle konuştu: “Mobil oyunların hak ettiği yere gelmesi için çok oyunculu oyunların mobil pazarda da yaygınlaşması gerekiyor. Türkiye’de popüler dizi ve filmlerin oyuna aktarılması konusunda TTNET’le birlikte önemli adımlar
atmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

Milyonlarca lira kalacak

TTNET Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı İlker Koçak da, müzik ve televizyon yayıncılığı alanında yaptıkları yatırımlara oyunla devam ettiklerini belirterek, şunları söyledi: “2015’de 1 milyara yakın oyunun dijital yollarla dağıtılacağı bir dünya bizi bekliyor. Türkiye’deki oyun sektörü de aynı hızla gelişmeye devam edecek. İşbirliğimizin amacı, Türkiye’deki oyun sektörünün gelişmesi ve yerel oyun üretiminin artması.” Koçak, Playstore ile PC oyunlarının oyunculara ulaştırılmasında milyonlarca liranın Türkiye’de kalmasını ve oyun sektörünün gelişmesini hedeflediklerini de belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!