POAŞ'ın yüzde 15 dışarıda satılacak

Güncelleme Tarihi:

POAŞın yüzde 15 dışarıda satılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 1997 00:00

Haberin Devamı

Petrol Ofisi Genel Müdürü Mehmet Gültekin, öncelikle özelleştirilecek kuruluşlar arasında yeralan Petrol Ofisi'ne 1.5 milyar dolar değer biçildiğini ve Ofis hisselerinin yüzde 15'inin uluslararası piyasalarda satılacağını açıkladı.

Gültekin yaptığı açıklamada, yapılan çalışmalarda Petrol Ofisi'nin tümü için 1.5 milyar dolarlık bir değer biçildiğini kaydederek, hisse satışında bu rakamın temel alınacağını ifade etti.

BLOK SATIŞ

Petrol Ofisi'nin özelleştirilmesine yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Gültekin, yüzde 7'lik hissesinin daha önce satıldığını, şimdi ise esas özelleştirmenin başlayacağını kaydetti.Gültekin, Ofis'in ilk aşamada yüzde 15'lik hissesinin uluslararası piyasalarda satılacağını,daha sonra ise açılacak bir uluslararası ihaleyle blok satış yapılacağını belirtti.

KAMU PAYI AZALACAK

Petrol Ofisi'ndeki kamu hisselerinin 1998 yılı içinde kesinlikle yüzde 50'nin altına ineceğini kaydeden Gültekin, 1998 yılı bitmeden, blok satışın da tamamlanmış olacakğını söyledi.

Petrol Ofisi'nin prestij ve karı yüksek bir kuruluş olduğunu kaydeden Gültekin, bu yılki karının 20 trilyonu bulacağını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!