POAŞ için Doğuş'a ısrarlı davet

Güncelleme Tarihi:

POAŞ için Doğuşa ısrarlı davet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Petrol Ofisi Anonim Şirketi'ndeki yüzde 51'lik kamu hissesini Doğuş Grubu'na satmakta ısrarlı. Doğuş Grubu, ‘‘İhale yenilensin. Bu şartlarla POAŞ'ı almam’’ derken, ÖİB POAŞ'ın 1 milyar 150 milyon dolar karşılığı, 2. sıradaki ‘‘Garanti Bankası A.Ş-Doğuş Holding’’ Ortak Girişim Grubu'na satışına karar verdi. Bu amaçla, satış sözleşmesinin imzalanması ve ihale şartnamesinde yer alan diğer yükümlülüklerin yerine getirilmesi için gruba 90 gün süre tanındı.

ÖİB'den konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, 90 günlük sürenin, kararın tebliğinden itibaren işleyeceği vurgulanırken, ÖYK kararının önceki gün gruba tebliğ edildiği belirtildi.

POAŞ hisselerinin blok satış yöntemiyle özelleştirilmesi için 18 Mart 1998 tarihinde ihaleye çıkılmış, 29 Haziran 1998 tarihinde yapılan nihai pazarlık görüşmeleri ile de ihale sonuçlandırılmıştı. İhalede en yüksek teklifi 1 milyar 160 milyon dolar ile Akmaya-Orteks Ortak Girişim Grubu verdi.

90 GÜNLÜK SÜRE

Ancak ÖYK'nın 15 Temmuz 1998 tarihli kararı ile Petrol Ofisi A.Ş'nin yüzde 51 oranındaki hisselerinin, yine 1 milyar 160 milyon dolar bedelle, İş Bankası - Bayındır İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi -Park Holding -PÜAŞ Petrol Ürünleri Turizm ve Nakliyat Ortak Girişim Grubu'na satılmasına karar verildi. Bu gruba satış sözleşmesi imzalanması için de 90 günlük süre tanınmıştı. ÖİB'den yapılan açıklamada, sonraki aşamalar hakkında bilgi verildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!