Piyasalardan en son rakamlar

Güncelleme Tarihi:

Piyasalardan en son rakamlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2013 17:48

Dün Çin kaynaklı fırtınanın ardından piyasalar toparlandı. Uluslararası piyasalarda önceki gün yaşanan sert düşüşlerin ardından toparlanma yaşandı. Borsa günü yüzde 0,81 primle 71 bin 214 puandan kapatırken dolar 1.93 TL seviyelerinde seyretti.

Haberin Devamı

Dün fırtınalı atmosfer geçiren Çin’de Merkez Bankası’nın sıkıntı yaşayan bankalara nakit sağlayacağını açıklaması ve ABD’de Fed’in parasal genişleme için yumuşak tonda gerçekleştirdiği açıklamalarla piyasalar biraz olsun rahatladı.

Toparlanma dalgası BIST 100’e de yansıdı. Bugün 70 bin 539 puandan başlayan borsa önceki günkü kayıplarını toparlayarak tekrar 72 bin puan seviyesini geçti ve 73 bin seviyesini zorlamaya başladı.

Ancak 73 bin direnç seviyesinin aşılmaması ile seans sonunda satış dalgası geldi. Borsa yine de günü yüzde 0,81 artışla 71 bin 214 puandan kapadı.

70 BİN DESTEK KIRILIRSA...
Ata Yatırım Teknik Analisti Murat Barışık 73 bin seviyesinin gelmesi halinde kademeli alımlar gelebileceğini öte yandan 70 bin seviyesinin destek seviyesi olduğunu belirtti. Barışık "Son günlerde gelen satış baskısı ve dünkü satış baskısının tepkisini piyasada yaşandı ve 70,000 ana destek noktasından gelen tepki alımları 73,000 gibi önemli bir direnç noktasını test etmesini sağladı. Kısa vadede 73 bin seviyesinin üzerine çıkılması kademeli alımları getirebilirdi. Geri çekilmelerde ise 70,000 destek noktasının altına sarkması durumundan önce 68,500 arkasından 65,000 seviyesine kadar geri çekilmeler yaşanabilir." diye konuştu.

Haberin Devamı

DOLAR 1.93 TL'YE GERİLEDİ
Fed'in rahatlatıcı açıklamaları ve Çin Merkez Bankası'ndan geçici sıkıntı çekebilecek bankalara destek açıklaması sonucu dolar gelişmekte olan ülkelere karşı değer kaybetti. Bu TL'ye de yansıdı ve dolar gün boyu 1.93 TL civarında seyretti. Merkez Bankası da bugünü normal gün ilan etti ve yine 150 milyon dolarlık döviz satım ihalesi gerçekleştirdi. Merkez Bankası yayınladığı Para Politikası Kurulu toplantı özetinde TL'nin sınırlı değer kaybı yaşayacağını savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!