Piyasalara Avrupa dopingi

Güncelleme Tarihi:

Piyasalara Avrupa dopingi
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 04, 2013 17:14

Yatay seyir izleyen borsa Draghi’nin faiz indirme ve parasal genişleme sinyalinin ardından yükselişe geçti. Doların ateşi ise düşmedi. 1.95 TL’nin üstünü gören dolara 250 milyon dolarlık müdahale geldi.

Haberin Devamı

Bugün Mısır'daki krizden etkilenmeyerek yatay bir seyir izleyen borsaya Avrupa dopingi geldi. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi gerçekleştirdiği basın toplantısında faiz indirimi sinyali ve parasal genişleme sinyali vermesiyle uluslararası borsalar sıçradı.

Almanya DAX'ta yüzde 2'yi aşkın yükseliş yaşadı. En hızlı yükselen borsalardan biri de BIST 100 oldu. Draghi'nin açıklamalarının ardından yüzde 2'nin üzerinde ivme yakalayan borsa 75 bin direnç noktasını geçti. BIST 100 şu dakikalarda yüzde 2,14 artışla 75 bin 294 seviyesinde seyrediyor.


Ata Yatırım Teknik Analisti Murat Barışık Draghi'nin pozitif açıklamaları sonucu hareketlerin yeniden canlanabilceğini belirtti. Barışık "Draghi’nin "ekonominin gidişatına göre elimizdeki araçları her zaman kullanmaya hazırız, genişlemeci politikaya gerektiği kadar devam ederiz" gibi açıklamaları ve ekonominin dip seviyelerden toparlanmalara başladığını söylemesi olumlu oldu. Uluslararası borsalardaki olumlu artışlar ile pararlel olarak bizim piyasamızda da artışlar yaşanmaya başladı. 75,000 direnç noktasının üzerinde kapatması durumunda olumlu hareketlerin yeniden canlanacağının işareti olacak." dedi.

Haberin Devamı

DOLARA MÃœDAHALE
Hafta başında yatay bir seyir izleyen dolar dün öğleden sonra 1.9580 TL’ye kadar yükseldi.  ABD’de ÇarÅŸamba günü açıklanan özel istihdam verilerinin iyi gelmesi, ancak geliÅŸmekte olan ülkelerdeki yatırımcılara net bir fikir vermemesi üzerine dolar özellikle Türkiye’de yükseliÅŸ gösterdi. Merkez Bankası rekor seviyelere yaklaÅŸan dolara 250 milyon dolarlık ek döviz satım ihalesi ile müdahale etti. Müdahalenin ardından dolar 1.9470 TL’lere kadar geriledi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!