Piyasalar yara sarıyor

Güncelleme Tarihi:

Piyasalar yara sarıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2007 14:39

Piyasalar dün yaşanan çalkantının yaralarını sardı. Global borsalardaki yükseliş içeriye de yansırken, dolar tarafında ise satışlar izleniyor.

Haberin Devamı

Borsa ilk seansı yüzde 2.30 primle ve 46 bin 307 puan ile tamamlamasının ardından ikinci seansta da olumlu seyrini sürdürdü. Hisse senetleri ikinci seansta ortalama yüzde 1,24 değer kazandı. İlk seanstaki artış dikkate alındığında, endeks günü yüzde 3.57 primle noktalarken, 46 bin 882 puana yükseldi.

Yaşanan hareketi global kaynaklı olduğunun altını çizen uzmanlar, Türkiye'de düşüşlerin de yükselişlerin de daha hızlı yaşandığına dikkat çekiyor.

Global piyasalara bugün hakim olan iyimserlik dalgası ABD'den kaynaklanıyor. Dün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke ile bir araya gelen Senatör Chris Dodd, görüşmenin ardından yaptığı açıklama olumlu rüzgarlar esmesini sağladı. Dodd'un Bernanke'nin piyasalardaki rahatsızlığı bastırmak için gösterge faiz oranlarında erken bir indirimi düşünebileceğinin işaretini vermesi piyasalarda yeni bir beklenti yarattı.

Haberin Devamı

Faiz indirimine oynayan yatırımcıların alışları ile tüm borsalarda alım yönünde bir seyir izleniyor. Dolar da piyasadaki iyimserliğe paralel olarak içeride 1.33-1.34 bandına geriledi.

Uzmanlar, bundan sonraki gelişmeler için yine yurtdışını adres gösteriyor. Özellikle ABD kaynaklı gelişmeler ve yarın Japonya Merkez Bankası'nın toplantısı piyasalarda kısa vadeli seyrin yönünü belirleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!