Piyasa sarsıldı, toparlandı

Güncelleme Tarihi:

Piyasa sarsıldı, toparlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 23:21

TÜRKİYE’yi yasa boğan Ankara saldırısı Türkiye piyasalarını sabah saatlerinde etkisi altına alsa da global piyasalardaki olumlu hava Türkiye’yi de toparladı.

Haberin Devamı

Avrupa Merkez Bankası’nın geçtiğimiz hafta açıkladığı paketin yarattığı küresel olumlu hava ile cuma gününü 3.5 haftanın en düşük seviyesi olan 2.8650 liradan kapatan dolar dün sabah saatlerinde 2.8868 liraya kadar yükseldi. Gün içinde dalgalı hareket eden dolar bankalararası piyasada akşam saatlerinde yeniden 2.87 lira seviyelerine geri döndü. Serbest piyasada ise dolar günü 2.8810 liradan tamamladı. 

Reuters’e konuşan bir bankacı, “Dolar sadece bir miktar yukarıda. Global risk iştahının olumlu seyrettiği günlerdeyiz dolayısıyla her ne kadar feci bir durum yaşanmış olsa da yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yönelik genel risk algısını fazla etkilememişe benziyor. Şayet dışarıda risk algısı olumsuz olsaydı o zaman bu tip olaylara piyasanın tepkisi daha sert olurdu” dedi.
Borsa İstanbul da açılışı yüzde 0.22 düşüşle 79 bin 203 puandan yapsa da iyimserlik etkili oldu. Borsa İstanbul günü yüzde 0.92 yükselişle 80 bin 110 puandan kapattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!