Piyalepaşa için düğmeye basıldı

Güncelleme Tarihi:

Piyalepaşa için düğmeye basıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2016 19:51

TÜRKİYE’NİN özel sektör tarafından hayata geçirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul’un inşaatı başladı.

Haberin Devamı

Beyoğlu’nda 800 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul’un temel atma töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat’ın katılımıyla gerçekleşti. Toplam 450 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan Piyalepaşa İstanbul’da 760 daire ve 190 rezidans yer alıyor.

PRESTİJ PROJESİ

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, projeyle ilgili şunları söyledi: “Piyalepaşa İstanbul için grubumuzun prestij projesi. Biz bu projeyi önce bulunduğu bölge ve sonra sektöre örnek olması için en iyi şekilde yapmak adına büyük bir özen ve emek gösteriyoruz. Bunu yaparken de özellikle semtin tarihi dokusunu korumaya ve yaşatmaya özen gösterdik.”

SAĞLIKSIZ YAPILAR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Piyalepaşa İstanbul’un temel atma töreninde Okmeydanı’nda da kentsel dönüşümün başlayacağını açıkladı. Sarı, “Bugüne kadar kontrolsüz bir gelişme gösteren Okmeydanı’nda 24 harabe halinde bina, 10 binlerce sağlıksız yapı bulunuyor. Bu projeyle bu alanlar yenilenecek, bölgenin afete karşı riskli olan dokusu düzeltilecek, güvenli yaşam alanlarına kavuşulacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!