Pierer: Türkiye'de hayal kırıklığına uğradık

Güncelleme Tarihi:

Pierer: Türkiyede hayal kırıklığına uğradık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

ALMANYA'nın dünyaca ünlü elektrik ve elektronik devi Siemens AG'nin Başkanı ve CEO'su Dr. Heinrich Pierer, ‘‘Türkiye'ye inanıyoruz ve bu yüzden pazarla yakından ilgilenip şirketlerle ortaklıklar kurmak için çalışıyoruz’’ dedi. Akkuyu nükleer santralı ihalesinde hayal kırıklığına uğradıklarını söyleyen Pierer, ‘‘Türkiye'de bir daha hayal kırıklığı yaşamak istemiyoruz’’ dedi.

Pierer, Siemens'in Münih Havalimanında kurulan ilk E-Excellence merkezinin açılışından sonra Hürriyet'e yaptığı açıklamada, ‘‘Türkiye'de çok farklı GSM operatör şirketleri var. Biz de bu şirketlerle ortaklık yapmak istiyoruz’’dedi.

Türk Telekominikasyon A.Ş. tarafından işletilecek olan GSM 1800 şebekesinin altyapısının kurulması amacıyla açılan ihaleye katıldıklarını belirten Pierer, ‘‘Geçtiğimiz dönemlerde Akkuyu Santrali için açılan ihale hayal kırıklığıyla sonuçlanmıştı. Ben 8 ay içinde bizzat 24 kere Türkiye'ye geldim. Çok paralar harcadık ve ihaleyi kazandık. Ancak Turgut Özal, sunduğumuz projeyi gördüğünü ve kabul etmediğini söylemişti. Şimdi yine aynı şeyler tekrarlanıyor. Biz yine çok para harcadık ve ihaleyi almak istiyoruz. Hayal kırıklığına uğramak istemiyoruz’’ dedi.

Teknoloji ve internetin Türkiye için büyük şans olduğunu söyleyen Pierer sözlerini şöyle sürdürdü:

‘‘Türkiye'de insanlar teknolojinin gelişimini anlıyor ve neler olacağını görebiliyor. İnternet teknolojisi Türkiye'nin geri kalmaması büyük şans. Bu dünyadaki herkez için yeni bir oyun. Herkes başarılı olduğunu göstermek için hızla adaptasyon dönemi yaşıyor. Biz Siemens olarak bu şansı kullanıp tüm şirketlerimizi en üst düzeye getireceğiz. Aynı şekilde Türk şirketleri de bu şansı değerlendirip büyümeli. İnternet teknolojisi ülkeler ve bölgeler arasında bölünme sağlamaz. Çünkü kullanımı ve işletimi kolay. Bir bilgisayara alıp evinizde bile kuralları rahatlıkla öğrenebilirsiniz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!