Petrol fiyatları 5 ayın zirvesinde

Güncelleme Tarihi:

Petrol fiyatları 5 ayın zirvesinde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2024 17:05

Petrol fiyatları artan jeopolitik gerginliklerin etkisiyle 2023 yılının Ekim ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Haberin Devamı

Petrol fiyatları, Orta Doğu’da artan çatışmalar ve Ukrayna’nın büyük bir Rus petrol rafinerisine yönelik insansız hava aracı saldırısı nedeniyle yeni arz tehditlerinin oluşmasıyla Ekim ayından bu yana en yüksek seviyesine yükseldi.

CNBC'deki habere göre brent ham petrolü 1,2 dolar artış göstererek varil başına 88,58 dolara çıktı. ABD Batı Teksas ise yaklaşık 1,3 dolar artışla varil başına 84,97 dolar seviyesinde yer aldı. Brent fiyatları geçen yıl 27 Ekim’den bu yana varil başına 90 doların üzerine çıkmadı. 

Brent vadeli işlemleri yılın başından bu yana büyük ölçüde varil başına 75 ila 85 dolar arasında dar bir aralıkta işlem görüyor, ancak artan jeopolitik risk ve güçlü ekonomik veriler yükselişe yol açtı. 

Petrol komisyoncusu PVM’nin analisti Tamas Varga, "Yeni dönem, İran’ın dolaylı katılımıyla Orta Doğu’da artan gerilimle karşılandı" dedi. OPEC üyesi İran, Pazartesi günü Suriye’nin başkenti Şam’daki konsolosluğuna düzenlenen ve yedi memurunun öldüğü bildirilen ölümcül hava saldırısından İsrail’i sorumlu tuttu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!