Petrol düşen uçakla hafif yükseldi, dolar ve borsa da tepki verdi

Güncelleme Tarihi:

Petrol düşen uçakla hafif yükseldi, dolar ve borsa da tepki verdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 13:06

Genelkurmay Başkanlığı’nın sınır ihlali yaptığını ifade ettiği bir uçağın düşürülmesi uluslararası petrol fiyatlarını hafif yükseltti. Uçağın düşürülmesinin ardından dolar/TL yükselişe geçti. Hükümetin açıklamasından ardından kademeli olarak düşüşe geçen dolar/TL, Putin'in açıklamalarıyla yeniden yükselişte. Dolar, TL karşısında 2,8750'ye yükseldi. Borsa İstanbul da Putin'in açıklamaları sonrasında düşüşte, kayıp yüzde 2'ye yakın.

Haberin Devamı

Suriye sınırında düşürülen uçak piyasaları sarsarken, olayın ardından ilk kez konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de dolarda etki yaratıyor.

Dolar, hükümetin kurulmasıyla kademeli olarak düşerken, Putin'in açıklamalarıyla yeniden yükselişe geçti.

Rusya petrolü de etkiledi. 

Brent petrolün fiyatı 67 cent yükselerek 45.50 dolara çıktı. Batı Teksas Petrolü ise 68 cent yükselerek 42.43 doları gördü.

Norveç merkezli SEB analisti Bjarne Schieldrop, “Suriye’de bir askeri uçağın düşmesi hala Ortadoğu’da risk olduğunu ortaya koyuyor” açıklamasında bulundu.

BORSA DA TEPKİ VERDİ
Haberin ardından BIST-100'de kayıplar yüzde 2'yi aşarken endeks en düşük 78,077 seviyesine kadar geriledi. BIST-100 saat 11.07'de yüzde 1.55 düşüşle 78,509 puanda hareket ediyor.

Haberin Devamı

FİYATLAR AŞAĞI İNEBİLİR
petrol fiyatlarının önümüzdeki günlerde düşüş trendine girmesi bekleniyor. Suudi Arabistan’ın petrol üretiminde OPEC ile işbirliğine gideceğini açıklaması ortak üretim politikası anlamında fiyatları aşağı çekebilir.

Türkiye-Suriye sınırında sınır ihlali yaptığı, uyarılara uymadığı belirtilen bir Rus savaş uçağının, Türk F16'ları tarafından vurularak Suriye tarafına düştüğü açıklandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!