Petrol, doğalgaz geliriyle Aile ve Gençlik Fonu kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Petrol, doğalgaz geliriyle Aile ve Gençlik Fonu kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2023 07:00

AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş petrol, doğalgaz ve maden gelirleriyle Aile ve Gençlik Fonu kurulacağını, bu fon ile yeni evliliklerin teşvik edileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bakan Göktaş, bakanlığının 2024 yılı Plan Bütçe Komisyonu’nda şunları söyledi:

GENÇLER TEŞVİK EDİLECEK

Petrol, doğalgaz ve maden gelirleriyle kurulan Aile ve Gençlik Fonu ile yeni evlilikleri teşvik ederek gençlerimize destek olacağız. Kanun teklifinin Meclis’ten geçmesinin hemen ardından 2024’ün ilk yarısında pilot uygulamalarını deprem bölgesinden başlatacağız. 150 bin liralık desteği 48 ay vadeli, iki yılı geri ödemesiz olacak şekilde gençlerimizin istifadesine sunacağız.

0-3 yaş dönemi çocuklara bakım ve eğitim hizmeti veren kurumların sayısını artıracak çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda ‘Mahalle Odaklı Kreş Modelini’ başlatıyoruz. Koruyucu aile yanında kalan çocuk sayısını bu yıl itibarıyla 9 bin 535’e çıkardık. Her bir çocuk için 5 bin 705 lira destek sağlıyoruz.

Haberin Devamı

Evlat edinme hizmetiyle sadece bu yıl 494 çocuk sıcak bir yuvaya kavuştu. Bugün 14 bin 464 çocuk, bin185 çocuk evi, 116 çocuk evleri sitesi ve 64 ihtisaslaştırılmış çocuk evleri sitesinde aile ortamında büyümelerini sağlıyoruz.”

 

BAKMADAN GEÇME!