Petrobas, Karadeniz’de günde 1 milyon dolara petrol aramaya başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Petrobas, Karadeniz’de günde 1 milyon dolara petrol aramaya başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2009 00:00

Karadeniz’de başlatılacak petrol arama çalışmalarının hazırlıkları devam ederken, Petrobras Türkiye Genel Müdürü Hercules Tadeu F. Da Silva, günlük maliyeti 1 milyon doları bulacak projenin çalışmalarının, Sinop bloğu olarak adlandırılan bölgede Şubat ayı sonlarında başlayacağını bildirdi.

Beraberindeki heyetle Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu ziyaret eden Da Silva, şirketin, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile birlikte yürüteceği çalışmalar hakkında değerlendirme yaptı. Brezilya kökenli bir petrol şirketi olduklarını belirten Da Silva, TPAO’yla birlikte Karadeniz’de yapılması planlanan sondaj çalışmasını, Sinop Bloğu olarak adlandırılan bölgede gerçekleştireceklerini bildirdi. Çalışmanın olumlu sonuçlanacağına inandıklarını kaydeden Da Silva, “Sondaj yapılacak noktanın deniz derinliği yaklaşık 2200 metre. Bu tür çalışmalar ultra derin deniz sondajı olarak adlandırılıyor. İlk kuyunun sonuçlarından oldukça umutluyuz” dedi. Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da, “Diliyorum çalışma olumlu sonuçlanır. Hem kendileri hem de ülkemiz için petrol elde edilir ve bulunur” dedi.

Atakule kadar yüksek platform geliyor

KARADENİZ’deki petrol arama çalışmalarında kullanılacak dünyanın en büyük sondaj platformlarından birinin de, çalışmalar için Norveç’ten yola çıktığını ifade eden Da Silva, şu bilgileri verdi: “Yaklaşık 3 hafta içinde dünyanın en büyük sondaj platformlarından birisi Türkiye karasularına girecek. Toplam yüksekliği Ankara’daki Atakule ile hemen hemen aynı. Platformun Ocak ayı sonuna doğru Sinop açıklarına demirlemesi planlanıyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!