Petkim işçilerinden iş bırakma eylemi

Güncelleme Tarihi:

Petkim işçilerinden iş bırakma eylemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2007 11:03

Petrol-İş Sendikası üyesi Petkim işçileri işbaşı yapmayarak, kuruluşun özelleştirecek olması nedeniyle hükümeti protesto etti.

Haberin Devamı

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın konuya ilişkin yaptığı açıklamada, AKP Hükümetinin genel seçim öncesi yapacağını ilan ettiği tüm özelleştirme ihalelerini ertelemesini "Hayırlı bir iş" olarak nitelendirdi. Petkim'in özelleştirilmesinde ısrar edildiğini kaydeden Öztaşkın, "Siyasi iktidarın, ülkemizde büyük kaos ve karmaşanın sürdüğü bu ortamda Petkim'in özelleştirilmesinde ısrar etmesi, Petkim'in alıcısının baştan belli olduğu şüphesini doğuruyor" diye konuştu.

Petkim'e teklif veren 8 tane grubun 25 Haziran tarihinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından açıklandığını belirten Öztaşkın, teklif veren gurupların petrokimya sektörü üretiminde uzman ve Petkim için gerekli yatırımları yapabilecek kapasitede olamadıklarını savundu. Öztaşkın, söz konusu özelleştirmenin Petkim'in farklı ürünlerin ticaretinin yapılacağı alanlara dönüştürülmesine yol açacağını savundu. Pektim'in satışının Türkiye'nin tek petrokimya tesisinin elden çıkarılması anlamına geldiğini dile getiren Öztaşkın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizin yurtiçi petrokimyasallar üretimi ve birikiminin geleceği tehlike altındadır. Petkim ülkemiz için, giderayak apar topar satışa çıkarılamayacak kadar önemli bir değerdir. Petkim'de çalışan üyelerimiz bu sabah işbaşı yapmayarak Petkim'in özelleştirilmesine karşı bir kez daha Hükümeti uyarmaktalar. Bu akıl dışı satış süreci derhal durdurularak, Petkim'in satışından vazgeçilmelidir."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!