Peşinat teslimde taksit 1 yıl sonra

Güncelleme Tarihi:

Peşinat teslimde taksit 1 yıl sonra
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2013 01:05

TEKNİK Yapı, Tuzla’daki Evora İstanbul, Halkalı’daki Metropark ve Maltepe’deki Deluxia Dragos projelerinde yer alan daireler için yeni bir kampanya başlattı.

Haberin Devamı

Kampanya kapsamında daire almak isteyenler, peşinatı daire tesliminde, kredi taksitlerini de 1 yıl sonra ödemeye başlayacak. Alternatif isteyenler ise yüzde 10 indirimden faydalanacak. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, yeni kampanyayla hem oturum hem de yatırım amaçlı daire almak isteyenlerin finansal yükünü azaltmayı amaçladıklarını söyledi. Evora İstanbul’da teslimlere Temmuz 2014’de başlayacaklarını belirten Durbakayım, Deluxia Dragos projesinde kalan son 39 daire için yüzde 10 indirimli fiyat avantajı olacağını söyledi. Tuzla’daki inşaatta sona geldiklerini belirten Durbakayım, “5 bin 73 bağımsız bölümden oluşan projede 3 bin 423 daire sahiplerini buldu. 1.550 dairenin 500’ü için ödeme kolaylığı sağlayan kampanya hazırladı. Bir ay sürecek kampanyayla daire almak isteyenler, yüzde 25 peşinat yükünden muaf olacak. Anlaşmalı banka kredilerinin taksitlerini de bir yıl sonra ödemeye başlayacaklar” dedi.

Haberin Devamı

100 milyarlık potansiyel var

2013 yılının sonu yaklaşırken gayrimenkul sektörünü değerlendiren Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Türkiye gayrimenkul piyasasının yıllık işlem hacminin kentsel dönüşüm, 2B ve bireysel-kurumsal yabancı yatırımların artmasıyla 50 milyar dolardan 100 milyar dolara yükselebileceğini kaydetti. İnşaat sektörünün ilk çeyrekte 5.9, ikinci çeyrekte 7.6 büyüme kaydettiğini söyleyen Kuzu, kentsel dönüşümün itici gücünün gayrimenkul ve inşaat sektöründeki pozitif etkisinin artarak süreceğini ifade etti. 2015’te kentli nüfusunun 55.7 milyondan 61 milyona ulaşmasının öngörüldüğüne değinen Kuzu, Türkiye’nin konut ihtiyacının yıllık 550-600 bin olduğunu, buna yıkılıp yenilenecek 300-400 bin konut eklendiğinde 850 bin ila 1 milyon arasında olacağını söyledi. Kuzu, yabancıya konut satışıyla gayrimenkul piyasasına 5 ila 10 milyar dolar ilave kaynak girişi olacağını dile getirdi.

Dayalı döşeli dedi yüzde 50’yi sattı

KILIÇOĞLU Group’un Sarıyer’de inşasına başladığı Panorama Life projesinde dayalı döşeli daire konsepti ilgi gördü. 6 blokta 304 konutun yer aldığı projede dairelerin yüzde 50’si sahibini buldu. Öğrencilerin yanı sıra yatırımcıların da tercih ettiği proje 18 ayda tamamlanacak. Projedeki en küçük birimlerden 1300-1500 TL kira geliri beklendiğini söyleyen Kılıçoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Talat Kılıç, “Üniversite öğrencilerine genç bekar yöneticilere ciddi satışlar yaptık. Ayrıca yatırımcılar da kiraya vermek için tercih ediyor. İstanbul’da konutlar kendini 25-30 yılda amorti ediyor. Ama bizim projemizde 15-16 yılda amorti edebiliyor. Çünkü dayalı döşeli olması sebebiyle kira oranları da yüksek” dedi.

Haberin Devamı

Dar gelirliye konut üretilmeli

YAPI Endüstri Merkezi’nde (YEM) düzenlenen Konut Konferansı 2013’e katılan DKY inşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve KONUTDER Başkan Yardımcısı Ali Dumankaya, dar ve orta gelirli gruba proje üretmek gerektiğine dikkat çekti. Sadece A ve B grubuna yönelik üretimin pazarda sıkıntı oluşturduğunu belirten Dumankaya, “Sosyal konutlar ana ihtiyaç, bu ihtiyaç ancak ucuz arsa üretimi ve kolay finansman seçenekleriyle giderilebilir. Bu konuda kamuya önemli rol düşüyor” dedi. Sektörde yaşanan KDV sıkıntısına da değinen Dumankaya, “KDV konusunda birçok belirsizlik var. 150 metrekare üzerinde satışta yüzde 18 KDV alınıyor kriterler net değil. Kentsel dönüşümde yüzde 1 olması, sektörü ya kentsel dönüşüm yapmaya ya da rayiç bedeli düşük bölgelerde proje yapmaya yöneltecek. Kamuya çekincelerimizi aktardık. Umarım bu konuda en kısa zamanda netleşecek” diye konuştu.

Satılık konut ilanları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!