Perakendeciler Ramazana hazır

Güncelleme Tarihi:

Perakendeciler Ramazana hazır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2010 11:00

Yaklaşan Ramazan ayı öncesi hareketliliğin en üst noktada yaşandığı perakende sektöründe, hazırlıkların tamamlandığı, firmaların stok yaptığı ve fiyatlarda sürpriz artışlar beklenmediği bildirildi.

Haberin Devamı

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Şeref Songör, sektörün büyümeye ve istihdam oluşturmaya devam ettiğini, ekonomideki iyi gelişmelerin motivasyonlarını artırdığını ve ülke ekonomisine daha fazla katma değer oluşturmak için çalıştıklarını söyledi.

Perakendecilik sektöründe Ramazan ayı ile hareketliliğin zirveye çıktığını dile getiren Songör, bu ayda yaşanabilecek mağduriyetlerin ve sıkıntıların önüne geçebilmek için perakendecilerin hazırlıklarını tamamladığını belirtti.

Ramazan'da sektörde faaliyet gösteren firmalarla yaptıkları görüşmelerde olası fiyat artışlarını da masaya yatırdıklarını ifade eden Songör, şunları kaydetti:

“Yaklaşık 300'e yakın üyemiz var. Türkiye genelinde ise modern anlamda perakende organizasyonu gerçekleştiren 600'ü aşkın perakende firması bulunuyor. Perakendeciler olarak, Ramazan öncesi önemli bir hazırlık sürecindeyiz. Stok ve depolama çalışmalarımız tamamlandı. Meyve, sebze ve çabuk bozulan gıdalar dışında tedarikler büyük ölçüde yapıldı. Bu nedenle Ramazan ayında temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarında artış beklemiyoruz. Sadece bölgesel olarak bazı ürünlerde fiyat artışları yaşanabilir. Bunun dışında bir sürpriz yaşamayacağımızı düşünüyorum. Ramazan ayına yönelik bir spekülasyon da beklemiyoruz.”

MEYVE VE SEBZE ÇOK UCUZA TÜKETİLECEK

Songör, Ramazan'da gıda konusunda hiçbir sıkıntının gözükmediğini anlatarak, yine tarla sezonu olması nedeniyle meyve ve sebzenin çok ucuz fiyatlardan bolca tüketilmesini beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Yaz dönemi olması nedeniyle uzun ve sıcak bir gün geçirileceğini ifade eden Songör, su ve diğer içeceklerin satışında da artış yaşanabileceğini, firmaların bu konuda da hazırlıklarını yaptığını bildirdi.

Ürünlerin perakendeciye ulaşana kadarki her aşamasını federasyon olarak takip ettiklerini belirten Songör, geçen yıllarda pirinçte yaşanan sıkıntıların bu yıl tekrarlanmasını beklemediklerini, tahıl ve bakliyat ürünlerinin gerek arzı gerekse fiyatları konusunda herhangi bir sorun yaşanmayacağını vurguladı.

Tek endişelerinin kırmızı et olduğunu aktaran Songör, bu üründe stok şanslarının olmadığını, bu nedenle fiyatla ilgili herhangi birşey söyleyemeyeceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Kırmızı et konusunda Tarım ve Köyişleri Bakanlığının çalışmalarını yakından taklip ettiklerini dile getiren Songör, “Kırmızı etteki spekülasyonun karşımıza sıkıntı olarak gelmemesi lazım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!