Pera Palace için Burj El Arab’ı işleteni getirdi, otel yatırımı hızlanacak

Güncelleme Tarihi:

Pera Palace için Burj El Arab’ı işleteni getirdi, otel yatırımı hızlanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2012 00:00

Demsa Group Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çetindoğan, Pera Palace Hotel’in işletmesi için Dubai merkezli Jumeirah Group’la anlaştıklarını açıkladı. “İstanbul Maçka’da yapımı süren otelimizin işletmesini de aynı gruba verebiliriz” diyen Çetindoğan, turizm yatırımlarını hızlandıracaklarını söyledi.

Haberin Devamı

ÜST kullanım hakkını satın aldığı Pera Palace Hotel’in işletmesi için Dubaili lüks otel zinciri Jumeirah’la anlaşan Demsa Group, turizmde hedef büyüttü. Demsa Group Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çetindoğan, Pera Palace Hotel’in işletmesi için Dubai merkezli Jumeirah Group’la anlaştıklarını açıklayarak, “15 artı 10 yıllık işletme anlaşması imzaladık. Grup Türkiye’ye de ilk bizle girdi. İstanbul Maçka’da yapımı süren otelimizin işletmesini de aynı gruba verebiliriz. Görüşmeler sürüyor” dedi.

Pek çok grupla görüştük
Yaptıkları anlaşma gereğince Jumeirah’ın Türkiye’de 7 yıl boyunca başka grupla işletmecilik yapamayacağını da aktaran Çetindoğan, “Otelin işletmesi için pek çok grupla görüştük. Jumeirah’da karar kıldık. Onların otel yönetimi ve insana verdiği değerden etkilendik. Başarılı işbirliği olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Turizm yatırımlarına hız
Cengiz Çetindoğan, lüks perakende yanında otelcilik ve restoran yatırımlarıyla da büyüyeceklerini kaydederek, şunları söyledi: “2012’de turizm yatırımlarımıza hız vereceğiz. Maçka’daki otelin yapımı yıl sonunda bitecek. Bu oteli ihaleden 109 milyon dolara almıştık. Üzerine de 35 milyon dolarlık yatırım yaptık. Turizmde İstanbul’a odaklanacağız. Şehirde inanılmaz potansiyel var. Kesinleşen başka bir proje yok ama Pera Otel gibi fırsatlar olursa ilgileniriz.”
Türk turizmine katkı
Jumeirah Group Yönetim Kurulu Başkanı Gerald Lawless da, Pera Place Hotel’in grup için iyi bir seçim olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Pera Palace, hem şehrin tarihini günümüzde taşıyor, hem de dünyada sevilen oyuncu ve yazarlarlar derin bağı olan bir mekan. Misafirlerin beklediği en üst düzey hizmeti sunacağız. Otelin hedef kitlesini koruyacağız. Ama Jumeirah’ın ağından da yararlanarak farklı kesimleri de çekeceğiz.”

Müzede önemli adımlar attık

MÜZE çalışmalarına değinen Cengiz Çetindoğan, şu bilgileri verdi: “İstanbul’da yapılan en kapsamlı müze projelerinden biri olacak. Haliç’te, 2014 yılında açmayı planlıyoruz. Müze konusunda ünlü mimar Zaha Hadid’le çalışıyoruz. Demsa Koleksiyon’un müze çalışmaları, Türkiye’de müze binası olarak projelendirilmiş ilk örneklerden biri. Demsa Koleksiyon’da hat, hilye ve Kuran gibi İslami eserler yer alıyor. Türkiye’nin en büyük hat koleksiyonlarından biri.”

Haberin Devamı

18 otellik zincirde New York da bulunuyor

JUMEIRAH Group Yönetim Kurulu Başkanı Gerald Lawless, grupla ilgili şu bilgileri verdi:
Lüks ve yenilikçi otel konseptinde hizmet için 1997’de kuruldu.
2004 yılında Dubai Holding’in bünyesine katıldı.
Kısa sürede 18 otellik zincir haline geldik.
Yapımı süren otellerle sayı yıl ortasında 20 olacak.
New York, Londra ve Roma’da otellerimiz var.
Çin’de de beş otel yapım halinde.
Dubai’deki ünlü Burj El Arab da grup bünyesinde.

İlk yıl için yüzde 60 doluluk bekliyor

PERA Palace Hotel Genel Müdürü Pınar Kartal Timer, otelin bu yıl 120’nci yılını kutladığına değinerek, ilk yıl için doluluk hedeflerinin ilk etapta yüzde 60 daha sonraki dönemde yüzde 80 olacağını söyledi. Timer, “Otel, uzun ve titiz bir restorasyon geçirdi. Turizme yeniden kazandırıldı” dedi.

Haberin Devamı

İlk Lafayette’i Emaar’da ikinciyi Avrupa’da açacak

CENGİZ Çetindoğan, Galeries Lafayette projesi ile ilgili de son imzaların atıldığını bildirdi ve, “İlk Galeries Lafayette, Emaar’ın Anadolu Yakası’nda hayata geçireceği alışveriş merkezinin içinde olacak. Grupla iki alışveriş merkezi için anlaştık. İkinci Galeries Lafayette de Avrupa Yakası’nda olacak” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!