Pepe: 22 batık bankada 50 milyar dolar buharlaştı

Güncelleme Tarihi:

Pepe: 22 batık bankada 50 milyar dolar buharlaştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2006 14:11

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe geçmişte Türkiye’nin mali sisteminin darbe aldığını ve siyaset kurumunun dibe vurduğunu, 22 bankanın içinin boşaltılmasıyla 50 milyar doların buharlaştığını söyledi.

Haberin Devamı

Pepe, Kocaeli kent merkezinde esnafla kahvaltı yaparak sorunlarını dinledi. Fevziye Parkı’nda partili, esnaf ve vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen kahvaltıya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye’nin ve Kocaeli’nin sorunlarının birbirlerine çok benzediğini söyleyen Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, “Geçmişte Türkiye’nin fotoğrafına baktığınızda 22 bankanın içi boşaltılmış ve 50 milyar dolardan daha fazla para buharlaşıp gitmiştir. Türkiye’nin mali sistemi darbe almıştır. Siyaset kurum olarak dibe vurmuştur” dedi.

Kocaeli’nin Türkiye’nin bir fotokopisi olduğunu söyleyen Pepe, “Kocaeli’de de milyarca dolar uçtu gitti. Kocaeli Türkiye’nin fotokopisidir. Kocaeli’ndeki kaynaklar iyi yönetilmedi. Hoyratça talan edildi. Türkiye’deki bankaların yapıldığı gibi. Şimdi devir değişti. Türkiye’nin de Kocaeli’nin de tablosuna baktığınız zaman yüzünüzü ağırtacak kareleri rahatlıkla görüyorsunuz” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin siyasi istikrarı ile ekonomik istikrarının birbiriyle bağlantılı olduğunu söyleyen Osman Pepe, “Bu bağlantıyı hepimizin görmesi lazım. Geçmişte parçalı siyasetten Türkiye’nin ne kadar çok çektiğini ve koalisyon ortaklarının icracı bakanlıkları paylaşırken yaptıkları kavgaları, ‘Halk Bankasını sen, Ziraat Bankasını o alacak’ şeklinde Ankara’da hesapların nasıl yapıldığının devri geçmiştir. Biz hükümet olarak popülist politikaların peşinde değiliz. Dünyanın en güçlü 10 ülkesinden birisi Türkiye olsun istiyoruz. Sağlığa ve eğitime çok önem veriyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!