Paulson: 9 büyük banka yeni plana katılacak

Güncelleme Tarihi:

Paulson: 9 büyük banka yeni plana katılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2008 17:18

ABD Hazine Bakanı Henry Paulson, önemli fakat zor durumdaki finansal kuruluşlar için yeni bir destek planı üzerinde çalıştıklarını belirterek, “9 büyük banka öncelikli olarak yeni plana katılacak” dedi.

Paulson, Beyaz Saray'da ABD Başkanı George W. Bush, Amerikan Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke ile birlikte yaptığı açıklamada, son haftalarda Amerikalıların mali sistemin dondurucu etkisini hissettiğini, emeklilik tasarruflarının ve yatırım hesaplarının azaldığını söyledi.

Henry Paulson, bugünkü adımların, şu ana kadar yapmayı istemedikleri ancak mali sisteme olan güveni onarmak için yapmak zorunda oldukları adımlar olduğunu belirtti.

ABD'deki 9 büyük bankanın öncelikle plana katılacağını belirten Paulson, söz konusu finansal kuruluşların yeni programda makam tazimatını sınırlayacaklarını kaydetti.

Paulson, “sağlıklı kuruluşlar” olarak tarif edilen 9 bankanın, ABD ekonomisinin desteklemek için planı kabul ettiğini ifade ederek, devletin söz konusu kuruluşların her birinden alacağı hisseleri 25 milyar dolarla sınırladığını bildirdi.
Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, Hazine bugün, Bank of America, Wells Fargo, Citigroup, JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Morgan Stanley ve Bank of New York Mellon'dan hisse satın alacağını açıklayacak.
Medyada çıkan diğer haberlerde, hükümetin sermaye desteğinden State Street ve Merrill Lynch'in yararlanacağı da ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!