Pastırma ve sucuk fiyatları arttı

Güncelleme Tarihi:

Pastırma ve sucuk fiyatları arttı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2009 11:18

Ünlü Kayseri pastırması ve sucuğu zamlandı.

Haberin Devamı

1. kalite olarak adlandırılan kuşgömü, tütünlük, sırt ve antrikot pastırmanın kilosu 45 liradan 52 liraya, 2. kalite olarak adlandırılan omuz, kürek, eğrice, şekerpare ve but pastırmanın kilosu 40 liradan 44 liraya, 3. kalite olarak bilinen diğer pastırma türleri de 30 liradan 35 liraya çıktı.

Birinci kalite evlik sucuğun kilosu 22 liradan 26 liraya, 2. kalite sucuğun kilosu ise 15 liradan 18 liraya çıktı. Salam, sosis, kavurma et, füme dil ve jambon gibi diğer işlenmiş ürünlerin fiyatları da değişik oranlarda arttı.

CANLI HAYVAN SIKINTISI

Pastırma ve sucuk üreticisi olan ve aynı zamanda Kayseri Ticaret Borsası Başkanı olan Şaban Ünlü, pastırma-sucuk fiyatlarındaki artışın, üreticilerin canlı hayvan bulmakta yaşadıkları sıkıntılardan kaynaklandığını söyledi.

Haberin Devamı

Ünlü, “Süt para etmeyince geçen yıl dişi koyun ve sığırlar bile kesime gönderildi. Kuzu ve dana sayısı düşünce, canlı hayvan sıkıntısı başladı. Kurban Bayramı yaklaşınca da besiciler ellerindeki malları bekletiyor. Bunun sonucu canlı hayvan fiyatları hızla yükseldi, pastırma ve sucuk fiyatları zamlandı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!