Paris Otomobil Fuarı, ekonomik krizin gölgesinde başlayacak

Güncelleme Tarihi:

Paris Otomobil Fuarı, ekonomik krizin gölgesinde başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 14:59

Tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşayan Euro Bölgesi'nde satışları düşen Avrupalı otomobil üreticileri Paris fuarında en yeni modellerini sergileyecek.

Haberin Devamı

29 Eylül-14 Ekim 2012 tarihleri arasında devam edecek fuara toplam 1,5 milyon ziyaretçinin katılması bekleniyor. Ayrıca fuarı 103 ülkeden toplam 13 bin gazeteci takip edecek. Frankfurt Otomobil Fuarı ile dönüşümlü olarak gerçekleştirilen fuarda, bu yıl 120'nin üzerinde yeni modelin dünya lansmanı yapılacak.
Ziyaretçilerin otomotiv sektöründeki en son gelişmeleri takip edebileceği etkinlik toplam 180 bin metrekarelik bir fuar alanında gerçekleşecek.

Fuarda bazı bölümler sadece son yıllarda geliştirilen teknolojiler sebebiyle yakından takip edilen hibrit araçlara ayrılmış durumda. Bununla birlikte fuar kapsamında hibrit araçların test sürüşlerinin yapılabileceği 400 metrelik mini bir parkur hazırlandı. Yapılan bu yenilikle hibrit araçlara mesafeli duran otomotiv takipçilerinin bu yeni teknoloji ürünü araçları daha yakından tanıması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Fuarda genç katılımcılar da unutulmamış. Fuar kapsamında 6-14 yaş aralığındaki ziyaretçilerin kullanabileceği elektrikli araçlar için tasarlanan bir parkur oluşturuldu.

Fuarda ilk kez görücüye çıkacak modeller arasında Range Rover, Renault Clio, Audi A3, Ford Mondeo, Honda CR-V, Hyundai i20 Opel Adam, Peugeot 301, Volkswagen Golf ve Auris Verso bulunuyor.

Fuardaki bazı modeller

Hyundai, Paris Otomobil Fuarı'nda üç farklı amaca hizmet eden yeniliklerini sergiliyor.
Avrupa odaklı yeni nesil i30'un üç kapılı sportif versiyonu, motorsporları dünyasının yeni gözdesi i20 WRC ve sıfır emisyon sayesinde çevreye zarar vermeyen ix35 Fuel Cell fuarda Hyundai standında ziyaret edilebiliyor.

Güney Koreli Hyundai'nin fuardaki en büyük yeniliği olan Santa Fe'nin de Avrupa tanıtımı Paris'te yapılıyor. 7 koltuklu yeni Santa Fe'de 2.2 litre hacminde 197 beygir güç ve 421 Nm tork üreten dizel motor bulunuyor.

Fuarda sergilenecek yeni modeller arasında Türkiye'de üretilen modeller de var. Renault'nun Bursa'daki fabrikasında üretimi gerçekleştirilen Clio ve Clio'nun station versiyonu Grand Tour ile Clio R.S fuarda ilk kez görücüye çıkacak. Ayrıca makyajlı Fluence de Paris'te sergileniyor.

Haberin Devamı

Ford'un üretimini Gölcük'te gerçekleştireceği yeni küçük ticarisi Transit Courier de Paris'te otomobil severlerle buluşuyor.

-Toyota'nın Türkiye'de üreteceği model belli oldu-

Öte yandan, Toyota Adapazarı Fabrikası'nda üretilecek olan C segmentindeki sedan modelin ismini “Corolla” olarak açıkladı. Toyota, C segmentinde yeni Auris ve Yeni Auris Touring Sports ile birlikte daha sportif bir görünüşle yenilenen Verso'yu Paris'te beğenilere sundu.

Toyota'nın Adapazarı'nda ürettiği Verso ise baştan aşağı yenilenmiş şekliyle ilk kez Paris'te sergileniyor.

Paris Otomobil Fuarı'nda, Porsche, 911 Carrera modelinin beklenen 4 çekişli versiyonları 991 Carrera 4 ve 991 Carrera 4S modellerinin dünya lansmanı yapılıyor.

Haberin Devamı

Porsche'nin fuarda ilk kez sergileyeceği, bugüne kadar geliştirdiği en güçlü dizel modeli olan 382 beygir gücündeki Cayenne S Diesel de bir diğer kozu olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!