Paris Hilton ve Lopez’in taşlı bikinisine Doğu’dan şaşırtan ilgi

Güncelleme Tarihi:

Paris Hilton ve Lopez’in taşlı bikinisine Doğu’dan şaşırtan ilgi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2010 00:00

Limango Türkiye’nin Genel Müdürü Gülfem Toygar, “Ayda 85-90 kampanyada yüzde 70-80’e varan indirimli satış yapıyoruz. Postaya günde 4-5 bin paket veriyoruz. Paris Hilton ve Jennifer Lopez’in giydiği taşlı bikinilere Doğu’dan yoğun bizi de şaşırttı” dedi.

Haberin Devamı

SADECE üye internet kullanıcılarına yönelik, ‘private shopping’ denilen konseptte indirim kampanyalı satış yapan elektronik ticaret siteleri dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla büyüyor. Üyelerine günde 3-5 özel avantajlı kampanyayı e-maille bildiren ve kaliteli-lüks markalar için yüzde 70’e varan indirim avantajı sunan e-ticaret sitelerine, bu sitelerin mevcut üyelerinin e-maille yaptığı özel davetle üye olunuyor; şifreyle girilebilen internet sitesinde siparişler için de erken davranmak gerekiyor çünkü özel indirimli ürünler sınırlı sayıda oluyor.
Yılda yüzde 700 büyüme
Almanya merkezli, yıllık 16.5 milyar Euro cirolu olan Otto Grup bünyesindeki Limango Türkiye’nin Genel Müdürü Gülfem Toygar, 1 yıl önce Türkiye’de hizmet vermeye başladıklarını, üye sayılarının 350 bine yaklaştığını bildirdi. Otto Group’un, 16.5 milyar Euro’luk cirosunun yaklaşık 6 milyar Euro’sunu internet üzerinden yapılan satışlardan elde ettiklerini söyleyen Gülfem Toygar, “Almanya Limango, son bir yılda yüzde 700’e yakın büyümüş. Sektör de çok hızlı büyüyor. ‘Private Shopping’ konseptinin Avrupa’daki çarpıcı büyümesine örnekler veren Gülfem Toygar; şunları kaydetti:
7 yılda 1320 kat büyüyen var
“Bu konseptteki ilk internet sitesi 2002 yılında Fransa’da, Vente-privee adıyla kuruldu. Dünyada ilk ‘private shopping’ konseptini yapan firma da Vente-privee idi. Bu şekilde ilk kez Avrupa bazlı bir internet kavramı gelişmiş oldu. Vente-privee, ilk senesi olan 2002 yılında 530 bin Euro ciro yaptı. 2003’te cirosu 2.4 milyon Euro’ya, 2004’te 17 milyon Euro’ya, 2005’te 103 milyon Euro’ya, 2006’da 233 milyon Euro’ya çıktı. 2007’de 350 milyon Euro ciro yapan firma, 2008’de 510 milyon Euro ve 2009’da 700 milyon Euro ciroya ulaştı. Yani 7 yılda 1320 kat büyüdü. Şu anda dünyanın en büyük ‘private shopping’ şirketi Vente-privee. Fransa pazarında yüzde 80 paya sahip.”
Ayda 80- 90 kampanya
Limango Türkiye olarak, 1 Mayıs 2009’da yola çıktıklarını aktaran Toygar, “Sadece bu Ocak’ta, geçen yıl ilk 7 ayımızda elde ettiğimiz cironun yüzde 60’ını elde ettik. Ayda 80-90 kampanya yapıyoruz. Günlük 4-5 bin paketi postaya veriyoruz. Yüzde 70-80’e varan indirimli satış yapıyoruz. Geçenlerde 2500 liralık bir lüks kadın çantasını 700-800 liraya sattık. İlk aylarda bize şüpheyle bakan tedarikçi firmalar şimdi kampanya için haftalarca sıra bekliyor” diye konuştu.
Taşlı bikiniye Doğulu ilgisi
Gülfem Toygar, bir Türk markasının 4 bin çift ayakkabısını 4 günde sattıklarını da bildirdi ve “Kampanyalara sadece İstanbul, Ankara İzmir gibi büyük şehirler değil, Doğu’dan da ilgi var. Paris Hilton ve Jennifer Lopez’in de giydiği bikini markası OYE’nin bir taşlı bikinisinin kampanyasını yaptık; Gaziantep, Urfa’ya yoğun satış oldu. Toplam satışın yüzde 33’ü Doğu’ya gitti” dedi.

Haberin Devamı

Sabah önce alışveriş yapmak için saatleri erkene kuranlar var

Haberin Devamı

PRIVATE shopping sistemi hakkında bilgi veren Gülfem Toygar, “Alışveriş yapabilmeniz için siteye üye olmak gerekiyor. Üye olduktan sonra, size bir e-mail geliyor. Bu e-mail’de 3-5 adet kampanya bilgisi var. Dünyanın önde gelen, iyi markalarıyla yapılan bu kampanyalar için, ilk karar veren alıyor. Private shopping sisteminde kullanıcıların hızı önemli. Öyle müşterilerimiz var ki, sabah 08:00’e saat kuruyorlar. İlk koleksiyona bakarak o günkü ürünü satın almaya başlıyorlar. Siteye internet uyumlu cep telefonlarıyla da giriş yapılabiliyor” dedi. Toygar, Limango Türkiye olarak
10 milyon Euro’nun, 2012’de 100 milyon Euro’nun üzerinde ciro hedeflediklediklerini de söyledi.

Haberin Devamı

Private shopping müşterisinin profili

Yüzde 65’i kadın.
Ağırlık, 24-40 yaş grubunda.
Lise mezunu ve üniversite mezunları ağırlıklı.
Hepsinin kredi kartı var.
En çok Salı günleri alışveriş yapılıyor.
Kayıtlı üyelerin yüzde 62’si İstanbullu.
İstanbul’u Ankara, İzmir, Bursa, Antalya takip ediyor.
Ortalama yüzde 22’si her gün siteye giriyor.

Fransa’da üç günde 100 bin ayakkabı satıldı

LIMANGO Türkiye Genel Müdürü Gülfem Toygar, Fransa merkezli ‘private shopping’ sitesi Vente-privee’nin senede 1800 satış kampanyası yaptığını kaydediyor ve “En azından 800-900 markayla kampanya yapıyorlar. Duyduğuma göre, bir spor ayakkabı markası ile kampanya yapıp, 3 günde 100 bin çift ayakkabı satmışlar” diye konuşuyor.

Haberin Devamı

2 bin saati 5-6 saatte sattığımız oluyor

GÜLFEM Toygar, yapmak istedikleri şeyin, insanların mevcut hayat stillerine daha rahat ulaşabilmelerini sağlamak olduğunu ifade ediyor ve “Private shopping sisteminde hem müşteri, hem de tedarikçi kazanıyor. Firmalar, stoklarını eritiyor. MÜşteri de uygun fiyata kaliteli ürüne sahip oluyor. Geçenlerde, fiyatları 70 lira ile 1000 lira arasında değişen 2 bin saati 5-6 saatte satıp bitirdik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!