Para basan dinolar

Güncelleme Tarihi:

Para basan dinolar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 1997 00:00

Haberin Devamı

New York'ta Sotheby's müzayede kuruluşu tarafından açık artırmaya çıkarılan 65 milyon yıllık T-Rex (Tyrannosaurus Rex) fosili, 8.4 milyon dolara satılarak inanılmaz bir rekor kırdı. Kendi türünde bugüne kadar bulunmuş ilk dinozor fosili olan kafatası, Chicago'daki Doğa Tarihi Müzesi tarafından satın alındı.

Dinozorlar, para üstüne para basıyor. Steven Spielberg'in ‘‘Jurassic Park’’ın devamı niteliğindeki ‘‘Kayıp Dünya’’ filminin kazandırdığı milyonlarca dolardan sonra, bir T-Rex fosili de açıkartırmada rekor fiyata satıldı. 8.4 milyon dolara satılan dinozor fosili, Chicago Doğa Tarihi Müzesi'nde 2000 yılından itibaren sergilenecek. T-Rex'e ödenen 8.4 milyon dolarlık meblağın bugüne kadar bir fosile biçilen en yüksek değer olduğu belirtildi. 15 metre boyundaki kafatası, aynı zamanda bugüne kadar bulunmuş en mükemmel ve bozulmamış dinozor kalıntısı olarak değerlendiriliyor. Kafatasının yüzde 90'ı tamam.

Kafatasını bulan Susan Hendrickson'a atfen ‘‘Sue’’ adıyla anılan T-Rex için önceki gün yapılan açık artırmada verilen teklifler, 30 saniye gibi kısa bir sürede rekor tırmanış gösterdi. Eksperlerin 1 milyonun biraz üzerinde satılmasını beklediği Sue'nun fiyatı kısa sürede 7 milyon dolara dayandı. Dinozor kafatasını almak isteyen 9 kişi arasında kıran kırana bir teklif savaşı yaşandı. açıkartırmada, Kuzey Carolina ve Dallas doğa tarihi müzeleriyle Sue'yu alıp bir müzeye bağışlamak isteyen özel bir koleksiyoncu, sonunda pes etti. Müzayedeyi yöneten Sotheby's Başkan Yardımcısı David Redden de fiyat 7.6 milyon dolara dayandıran ve son teklifi veren Chicago Doğa Tarihi Müzesi lehinde satış kararını verdi. Müzayedeye katılmak için daha önceden ödenen meblağla birlikte satış fiyatı 8.4 milyon olarak gerçekleşti. McDonalds's ve Disney gibi büyük kuruluşlar da müzenin fosili alabilmesi için katkıda bulundular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!