Özyeğin’den 23 yıllık bankasına son veda

Güncelleme Tarihi:

Özyeğin’den 23 yıllık bankasına son veda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2010 00:00

Son 4 yıldır Yunan NBG bünyesinde faaliyetlerine devam eden Finansbank ile kurucusu Hüsnü Özyeğin yollarını tamamen ayırdı.

Haberin Devamı

Bankadaki yeni yapılanmada Ömer Aras, Yönetim Kurulu Başkanlığını Hüsnü Özyeğin’den devralırken, genel müdürlüğe de Temel Güzeloğlu getirildi. Bankanın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, “Finansbank’ın geleneklerine uygun bir yapılanmaya gittik” dedi.

SIFIRDAN kurduğu bankasının elinde kalan son hisseleri de geçen yıl Yunan NBG’ye (National Bank of Greece) satan Hüsnü Özyeğin, Millennium Bank’ı satın almasından kısa bir süre sonra Finansbank ile yolları tamamen ayrıldı. Finansbank’ta Özyeğin’den boşalan başkanlık koltuğuna Ömer Aras oturdu. Finansbank’ın dün gerçekleşen genel kurulunun ardından gerçekleşen bu görev değişiklikleri aslında bir süredir bekleniyordu. 1987 yılında kurduğu ve ‘çocuğum’ dediği bankası Finansbank’ın yüzde 46 hissesini Ağustos 2006’da 2.7 milyar dolara Yunanistan’ın en büyük bankası olarak bilinen NBG’ye satan Hüsnü Özyeğin’in yüzde 10 civarındaki opsiyonlu hissesini de Ağustos 2009’da devretmesi yönetim kurulu başkanlığını da bırakacağının işareti olmuştu. Son hisse satışı ile birlikte ‘satıştan sonraki 3 yıl Türkiye’de finans sektöründe faaliyet göstermeyeceğim’ şeklindeki centilmenlik anlaşmasının da ona ermiş, Hüsnü Özyeğin’de geçtiğimiz şubat ayında Millenium Bank’ın Türkiye birimini satın alarak sektöre geri dön müştü.
BDDK onayı bekleniyor
Bankadan dün akşam saatlerinde yapılan açıklama, Finansbank ile Hüsnü Özyeğin’in yollarının tamamen ayrıldığının duyurulması anlamına da geldi. Ancak bu değişikliğin yürürlüğe girebilmesi için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun  (BDDK) onayı gerekiyor. Bir hafta içinde çıkması beklenen bu onayla birlikte, banka bundan sonra Ömer Aras başkanlığında yoluna deva edecek.
Geleneklerimize uygun
Yönetimdeki bu değişiklikler üzerine görüştüğümüz yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, “Atamalar tamamen Finansbank geleneğine uygun bir şekilde oldu” dedi.  Kasım 2006’dan bu yana Finansbank’ta Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Ömer Aras, bu geleneği şöyle anlattı:  “Biz de gelenek banka içinde bir başka göreve atanırken, görevimizi de yine banka içinden bir arkadaşımızın alması yönündedir. Genel Müdürlük yaptığım bankada ben yönetim kurulu başkanı olurken, Sinan Şahinbaş da yönetime girerek Başkan Yardımcısı oldu. Onun görevini de genel müdür yardımcılarımızdan Temel Güzeloğlu üstlendi. Geçmişte olduğu gibi şimdi de genel müdürlerimiz bir görevi bırakırken, bankadan ayrılmadı. BDDK onayının ardından bugüne kadar olduğu gibi bankamızın etkin ve başarılı bir şekilde hizmet vermesi için çalışmalarımızı yürüteceğiz.”

Haberin Devamı

Aras, NBG’deki görevini sürdürecek

Haberin Devamı

FİNANSBANK’ın yeni başkanı olarak NBG’yi temsil edecek olan Ömer Aras, aynı zamanda NBG’de İcra Kurulu Üyeliği yapıyor. İcra kurulunda Türkiye dışındaki 5 ülkeden de sorumlu olan Aras, yeni dönemde de bu görevine devam edecek. Bu arada dün yapılan açıklamada, bankanın 12 kişilik yeni yönetim kurulunda Ömer Aras, Sinan Şahinbaş ve Temel Güzeloğlu’nun yanı sıra şu isimler de yer aldı:  “Prof.Dr.Mustafa Aysan, Yener Dinçmen,  Demetrios Lefakis, Anthimos Thomopoulos, Dimitrios Anagnostopoulos, Paul Mylonas, Agis Leopoulos, Mustafa Hamdi Gürtin, International Finance Corporation’ı temsilen Edward Nassim.”

Şahinbaş rekoru kırdı, yeni müdür de yardımcılıktan geldi

Haberin Devamı

ÖMER Aras’ın sözünü ettiği Finansbank geleneği, genel müdürlerin 4 ile 6 yıl arasında bu görevden ayrılıp banka içinde başka bir pozisyona üstlenmesini içerirken, Sinan Şahinbaş genel müdürlük görevini 7 yıl yaparak bu görevde en uzun kalan kişi de oldu. Ekim 2003 tarihinden bu yana Genel Müdür olan Şahinbaş’tan görevi devralanan Temel Güzeloğlu ise  iki yıldır bankada Perakende Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardıcısı olarak görev yapıyordu. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ve Fizik Bölümlerinden lisans derecelerine sahip, Amerika’da Northeastern Üniversitesi’nde Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği yüksek lisans ve Bilgi Üniversitesi’nde MBA derecesi alan Güzeloğlu, 2004 yılında Finansbank’a gelmeden önce Unilever, Citibank ve McKinsey&Co.’da çalışmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!