Özsüt Selanik yolcusu

Güncelleme Tarihi:

Özsüt Selanik yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2013 00:00

Yurtiçinde 170 şubeyle 62 milyon lira ciroya ulaşan Özsüt yurtdışında ilk şubesini Selanik’te açacak.

Haberin Devamı

Selanik göçmeni Sefer Usta’nın kurduğu firma Yunanistan’dan Avrupa’ya yayılacak.

1992’ye kadar İzmir Kemeraltı’nda 16 metrekarelik dükkanda faaliyet gösteren Özsüt, yurtdışında mağazalaşmaya Selanik’ten başlayacak. 1938 yılında Selanik göçmeni Sefer Usta tarafından kurulan Özsüt’ün şu anda yurtiçinde 170 şubesi bulunuyor. Yıl sonuna kadar 23 şube daha açmayı hedeflediklerini ifade eden Özsüt Genel Müdürü Yıldırım Çullu, ilk 6 ayda 11 mağaza açtıklarını söyledi. Artık yurtdışına açılmak istediklerini belirten Çullu, “Avrupa’ya adımımızı Yunanistan’dan atmak istiyoruz. Burada ortaklık kurarak şirketleşmeyi hedefliyoruz. 2001 krizinde nasıl Türkiye’de büyüdüysek şimdi de krizdeki Yunanistan’da büyümek istiyoruz” dedi. Yunanistan’ın Avrupa Birliği üyesi olmasının da tercihlerinde önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Çullu, “Yunanistan ile ağız tadımız da büyük benzerlik gösteriyor. İlk olarak Selanik’te bir yer açmak istiyoruz. Mağazalaşarak ve perakande sektörüne ağırlık vererek büyümek istiyoruz. Buradan AB ülkelerine açılmak istiyoruz” dedi.

AZERBAYCAN DA VAR

Çullu, “Azerbaycan’ın tümü için master franchise vereceğiz. Orada bir firma ile anlaşacağız. Mağaza açma hakkını onlar verecek. Bu yıl içinde başlamayı planlıyoruz” dedi. Azerbaycan dışında Katar, Suudi Arabistan ve Kuveyt’te yatırımcılarla el sıkıştıklarını anlatan Çullu, Dubai’ye açılmak içinde çalışmalar yaptıklarını söyledi.

ÜRÜNLER TEK NOKTADAN

Türkiye’de 2012 yılını 62 milyon lira ciro ile kapattıklarını belirten Çullu, 2013 yılında cirolarını 87 milyon liraya çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. Mağazalarda satılan ürünlerin tek noktadan tüm Türkiye’ye dağıtıldığını dile getiren Çullu, ürünlerin mağazalara ulaşması için ayda 350 bin kilometrelik yol katedildiğini belirtti. Özsüt bünyesinde şubelerde çalışanlarla birlikte 3000 kişilik istihdam sağladıklarını kaydeden Çullu, “Ana fabrikamız İzmir Kemalpaşa’da bulunuyor. Ankara, Adana, Antalya, İstanbul ve Konya’da dağıtım depolarımız bulunuyor. Ana fabrikamızda 500 kişilik istihdam sağlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Faiz düştü yatırım arttı

ŞUBELERİN ana merkezden 450 çeşit ürünün siparişini verebildiğinin altını çizen Yıldırım Çullu, bu ürünlerin 350’sinin kendi imalatları olduğunu belirtti. 4 sube dışından geri kalanların franchise olduğunu söyleyen Çullu, faizlerin düşmesiyle yatırımcıların sayısının arttığının vurguladı. Çullu, “Geçmişte belli bir birikimi olan insanlar parasını faize yatırırdı. Şimdi birikimi olan yatırımcı olmak istiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!