Özkes: Dünyanın en pahalı hac seyahati Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Özkes: Dünyanın en pahalı hac seyahati Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2015 14:48

Eski İstanbul Müftüsü ve CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes dünyada en pahalı hac ücretinin Türk hacılardan alındığını söyledi. Türkiye'de bu yıl hac adaylarından normal konaklama için 3600 dolar alınacak.

Haberin Devamı

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, hac ücretlerinin bu yıl dolar olarak belirlenmesinden dolayı bin 500 lira fark oluştuğunu belirterek, "Şans oyunlarına dönüşen hac kuralarıyla stres yaşayan hacı adayları, dolardaki artışla şoka girdi. Hac ibadeti gelir kapısı değildir" dedi. Türk Dil Kurumu’nun "müsait" kelimesini "flört etmeye hazır olan, kolayca flört edebilen (kadın)" olarak tanımlamasına ilişkin görüşünün sorulması üzerine, "Bunlar önce mücahit idi, sonra müteahhit oldular daha sonra her şeye müsait oldular. O müsaitlikten kaynaklanıyor sanıyorum" dedi.

Özkes: Dünyanın en pahalı hac seyahati Türkiyede
DİYANET’TEN DOLAR AÇIKLAMASI

HAC KURASI ŞANS OYUNU

Özkes, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın önceki yıllarda avro cinsinden aldığı hac ücretlerini bu yıl 3 bin 600 dolar olarak tespit ettiğini söyledi. Özkes, Bu durumun her hacı adayı için bin 500 lira farka yol açtığını ifade etti. Özkes, eşleriyle birlikte gidenlerin 3 bin lira fazla ödeyeceğini kaydetti. Özkes, "Zaten dünyanın en pahalı Haccını yapan hacılarımıza daha fazla yük biniyor. Tabiri caizse ibadetin tadını kaçıran bu durumun hacılarımıza yansıtılmaması gerekir. Adeta ‘Bana da çıkar mı, çıkmaz mı’ şeklinde şans oyunlarına dönüşen Hac kuralarıyla stres yaşayan hacı adayları, dolardaki artışla şoka girdi. Hac ibadeti gelir kapısı değildir. İbadet ile ticaret ayrı şeylerdir" dedi.

Haberin Devamı

ALEVİYE SELA OLMAZ İDDİASI

Adana’da bir din görevlisinin "Aleviye sela olmaz" diyerek sela okumadığını anlatan Özkes, bu tür ayrımcılığın dinen ve hukuken kabul edilemeyeceğini söyledi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özkes, siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıran Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili olarak, "CHP’nin kapatılması mümkün olmayacak bir şey. Cumhuriyeti kuran partinin kapatılması, deli saçmalığıdır" dedi. Teklifi genel seçim öncesi hamle olarak gördüklerini ifade eden Özkes, "AKP gerçekten samimiyse öncelikle seçim barajının düşürülmesi lazım" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!